Решението на Русия да прекъсне доставките по газопровода Северен поток

...
Решението на Русия да прекъсне доставките по газопровода Северен поток
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Спирането на Северен поток нанесе икономически удар на европейските страни

Решението на Русия да прекъсне доставките по газопровода " Северен поток " заради нуждата от ремонтни работи, нанася " стопански удар " на европейските страни, против който публични лица и държавни управления на Европейски Съюз се пробват да измислят по какъв начин да смекчат резултата от високите цени на силата. С такова изказване в понеделник излезе вестник The Wall Street Journal.

Спирането на " Северен поток ", което " Газпром " сподели, че ще продължи за неопределен срок, добави неотложност към напъните на Европа да издържи зимата и да избегне дефицита на газ.

Както оповестява изданието, до неотдавна Северен поток е бил основният газопровод, по който съветският газ течеше към Европа. Европейският съюз задоволяваше към 40% от потребностите си от газ по този метод преди началото на спора в Украйна. Доставките по другя газопровод Ямал-Европа бяха прекъснати от Полша през март тази година. В резултат на това съветският газ " в доста понижени размери " влиза в Европа единствено по два маршрута - през Украйна, както и през " Турски поток ".

„ Спадът на износа от Русия идва в неподходящ миг за [европейския] район, който също е изправен пред спад в производството на водноелектрическа сила в Норвегия и внезапен спад на производството от френските атомни електроцентрали “, написа вестникът.

Както отбелязва списанието, по-нататъшно допустимо повишаване на цените на газа и електрическата енергия до „ исторически високи равнища “ може да докара до нараснала инфлация, обедняване на потребителите в Европа и оказване на напън върху енергоемките промишлености.

Чешката република, която ръководи Съвета на Европа, има намерение да показа ограничения за битка с " дивите придвижвания " на цените на пазарите на електрическа енергия. По-специално, европейските страни могат краткотрайно да лимитират цената на вноса на газ и цената на газа, нужен за производството на електрическа енергия, те имат намерение да обсъдят тези и други въпроси в петък.

Предложеният спорен документ, с който The Wall Street Journal е имал опция да се запознае, признава, че налагането на ценови таван върху вноса на съветски газ ще докара до „ цялостно прекъсване на доставките на газ за страните от блока от страна на Русия “.

На 2 септември " Газпром " заяви, че по време на поддръжката на последния работещ газопомпен елемент " Северен поток " са открити течове на масла, заради което холдингът е заставен изцяло да спре изпомпването по газопровода. Във вторник прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че глобите на Запада пречат на ремонтните действия по газопровода " Северен поток ".

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР