Решението на Рейкявик да понижи нивото на дипломатическите отношения с

...
Решението на Рейкявик да понижи нивото на дипломатическите отношения с
Коментари Харесай

Москва обеща последици Исландия заради посолството

Решението на Рейкявик да намали равнището на дипломатическите връзки с Москва унищожава целия комплекс на взаимоотношение сред страните. Цялата отговорност за това се носи от исландската страна. Това оповестява " Интерфакс ", като цитира изказване на съветското външно министерство от събота.

" Решението, взето от исландските управляващи да намалят равнището на дипломатическите връзки с Русия, унищожава целия диапазон на руско-исландското съдействие, което обичайно се основава на взаимно почитание и многостранно съдействие. Както знаете, Руската федерация направи значим принос за образуването на суверенна исландска страна, една от първите, които признаха нейната самостоятелност, Тя направи доста, с цел да отбрани ползите на Исландия в сложни времена за исландския народ ", се споделя в изказване на министерството на уеб страницата му.

Цялата отговорност за сходно развиване на обстановката е напълно на исландската страна. Ние ще вземем поради това неприветливо решение, когато построяваме връзките си с Исландия в бъдеще - се споделя още в изказването. - Всички антируски дейности на Рейкявик неизбежно ще бъдат последвани от съответна реакция.
 Исландия приключва работата на посолството си в Москва
Исландия приключва работата на посолството си в Москва

Исландия също изиска Русия да ограничи активността на посолството си в Рейкявик

Припомняме, че министерството на външните работи на Исландия разгласи в петък, че ще спре работата на посолството си в Москва на 1 август.

" Сегашната обстановка просто не прави жизнеспособна дребната външна работа на Исландия да ръководи посолство в Русия. Надявам се, че изискванията ще се появят някой ден ни разрешават да имаме естествени и ползотворни връзки с Русия, само че това зависи от решенията, взети от Кремъл ", сподели исландският външен министър Тордис Колбрун Рейкфиорд Гилфадотир.

Исландия също по този начин изиска Русия да ограничи активността на посолството си в Рейкявик и равнището на нейното дипломатическо посланичество да бъде понижено.

Министерството сподели, че решението " не съставлява спиране на дипломатическите връзки ".

То добави, че ще даде приоритет на възобновяването на активността на посолството " незабавно щом изискванията разрешат ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР