Решението на президента Румен Радев да насрочи възможно най-ранната дата

...
Решението на президента Румен Радев да насрочи възможно най-ранната дата
Коментари Харесай

Борис Ячев: Много българи в чужбина няма да могат да гласуват

" Решението на президента Румен Радев да насрочи допустимо най-ранната дата за осъществяване на изборите и в това време да изиска редица съществени промени е йезуитско и по никакъв метод не подкрепя както вота у нас, по този начин и опцията на сънародниците ни зад граница да гласоподават. " Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Обединени патриоти “ и заместник-председател на НФСБ пред " България он Еър ". „ Ако президентът толкоз се грижеше за това българите в чужбина да могат да упражнят правото си на глас, то тогава трябваше да избере дата, някъде към средата или края на май “, уточни Ячев. По думите му тогава се чака в множеството страни на Европейски Съюз епидемиологичната конюнктура да бъде успокоена , ограниченията на обществена изолираност да бъдат отхлабени и да се позволи пътуването сред градовете, с цел да могат нашите сънародници да отидат до съответните секции.
„ В момента в множеството европейски страни са въведени строги ограничения. Ето, преди ден Нидерландия стегна условията, придвижването сред обособени селища е мощно затруднено, натрапен е вечерен час “, акцентира зам.-председателят на НФСБ. Той цитира писмо на българи от Германия, от което излиза наяве, че с цел да бъдат разкрити секции, в които нашите сънародници там да гласоподават са нужни най-малко 60 дни . „ Външно министерство би трябвало да насочи искане за откриване на такива секции и за това има избран значителен период. Такова е условието на немските управляващи. Защо Румен Радев, като желае да обезпечи оптималната опция на българите зад граница да гласоподават, не се съобрази с това “, реагира Борис Ячев. По думите му се цели слагането на редица подводни камъни и миниране на изборния развой.
 Ще отидат ли всички парламентарни партии на съвещания за изборите при президента? Ще отидат ли всички парламентарни партии на съвещания за изборите при президента?
Днес, 12 януари, президентът Румен Радев ще одобри парламентарно показаните политически партии на съвещания по отношение на орга...
Той изрично отхвърли тезата за гласоподаване по пощата. „ При това качество на пощенските услуги сега, при затруднената опция на доста българи, сезонни служащи в европейските страни да посочат прецизен адрес, на който да бъде върната изборната бюлетина и непокътната тайната на вота – това е невероятно.Какво се получава? Президентът настоя за незабавни ограничения, дефинира ранна дата, само че на процедура не даде опция на българския Парламент по някакъв метод да осъществя тези ограничения “, разяснява зам.-председателят на НФСБ. Борис Ячев бе безапелационен, че налагането на промени в Изборния кодекс в 12 без 5 в никакъв случай не дава добър резултат и напомни поправките на Мая Манолова, „ на които и до през днешния ден берем отровните плодове “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР