Решението на правителството да прокара текста, който предвижда увеличаване на

...
Решението на правителството да прокара текста, който предвижда увеличаване на
Коментари Харесай

Пенсионната реформа във Франция: Протестите се радикализират

Решението на държавното управление да " прокара " текста, който планува увеличение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, макар евентуалната липса на болшинство в Народната асамблея, докара до политическа рецесия и радикализиране на съперниците на законопроекта.

В събота вечерта парижки стачкуващи по апел на левия синдикат CGT ( " Обща конфедерация на труда " ) се събраха в южната част на столицата, откакто полицията отдели Шанз Елизе и площад Конкорд. Агенция Франс Прес оповестява за вълнения по маршрута на протестното шествие - стачкуващи трошиха билбордове, възпламениха кофи за отпадък и паркирани колела и блокираха пътя. Според вестник " Монд " силите за сигурност употребяват водни оръдия и сълзотворен газ, за ​​да разпилян акцията.

Повече от 60 души бяха арестувани по време на конфликти в Париж преди ден. Префектурата в Лион, третият по величина град в страната, заяви за 36 задържани. По време на безредиците в Лион група радикали нахлуха в постройката на един от районните препоръки. Съобщава се за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР