Решението на Обединеното кралство да увеличи запасите си от ядрени

...
Решението на Обединеното кралство да увеличи запасите си от ядрени
Коментари Харесай

Столтенберг: Докато в света има ядрени оръжия, НАТО остава ядрен съюз

Решението на Обединеното кралство да усили запасите си от нуклеарни оръжия се дължи на модернизацията на арсеналите както на Русия, по този начин и на Китай , съобщи във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция след първия ден от срещата на външните министри на страните от алианса в Брюксел, оповестява ТАСС.

" Проблемът е, че виждаме по какъв начин Русия и Китай модернизират своите системи и нуклеарен боеприпас, с по-модерни оръжия. Така че през вчерашния ден разговарях с премиера Борис Джонсън и външния министър Рааб и те имат безусловно идентични пояснение: корекцията на английската политика е обвързвана с увеличение на опциите на Русия и Китай ", изясни той.

В същото време Столтенберг акцентира, че " задачата на НАТО е свят без нуклеарни оръжия ". " Въпреки това, до момента в който в света има нуклеарни оръжия, НАТО ще остане нуклеарен съюз ", разяснява Столтенберг.
 Британия усилва нуклеарните оръжия Trident с над 40% и се готви за 2030 година
Британия усилва нуклеарните оръжия Trident с над 40% и се готви за 2030 година

Джонсън приключи разоръжаването след Студената война в отговор на заканите Русия и Китай

Може безусловно да се види облекчението на Йенс Столтенберг. На всички обществени изяви към срещата на външните министри на Алианса в Брюксел, генералният секретар на НАТО е удовлетворен , че новият американски външен министър Антъни Блинкън още веднъж се базира на цената на доближаването в духа на европейските съдружници , написа " Дойче веле ".

В продължение на четири години Столтенберг понася независимите старания на администрацията на президента Доналд Тръмп и обидите му против НАТО. Сега в централата на НАТО духа още един оптимистичен вятър. " Сега имаме неповторимата опция да отворим нова глава в връзките сред Северна Америка, Съединени американски щати и Европа ", сподели Столтенберг в изявление за DW.

" Съединените щати желаят да изградят нови партньорства , несъмнено на първо място с нашите съдружници в НАТО. Искаме да съживим алианса ", сподели Блинкън пред пресата. Френският външен министър Жан Ив Ле Дриан също би желал да чуе това. В последна сметка президентът Еманюел година, което провокира спор за бъдещето на алианса. Това в този момент би трябвало да докара до стратегия за промени, наречена " НАТО 2030 ".

Останалите външни министри на НАТО бяха също толкоз щастливи да чуят посланието на Блинкън. Германският външен министър Хайко Маас е удовлетворен, че още веднъж се приказва за това по какъв начин НАТО може да се развива . " Имаше развой на размисъл. Има стратегически компас. Време е да подготвим НАТО за огромните провокации на нашето време. " Това значи позициониране по отношение на Китай и Русия . Конфликтите, които съществуват в НАТО, би трябвало освен да се разискват политически, само че и да се позволяват, настоя Хейко Маас.
 Блинкън с опит да възвърне връзките на Съединени американски щати при първото си посещаване в НАТО и Европейски Съюз
Блинкън с опит да възвърне връзките на Съединени американски щати при първото си посещаване в НАТО и Европейски Съюз

След като предходният президент Доналд Тръмп обтегна връзките

Новият държавен секретар на Съединени американски щати незабавно се зае с един от тези спорове - този с ". Газовият маршрут от Русия до Германия е " неприятна концепция, неприятна за Европа и неприятна за Съединени американски щати ". Санкциите против компании, участващи в строителството, ще бъдат приложени, заплашва Блинкън и упорства за преустановяване на строителните работи.

Блинкън има своите компликации и с Турция , защото турците купуват ракети С-400 от Русия и се борят за находища от газ с Гърция в Източното Средиземноморие. Тези спорове са разрешими и не би трябвало да накърняват съдействието с надеждни съдружници, сподели Блинкен.

За облекчение на външните министри от НАТО, Блинкън не концентрира диалозите върху разногласието по отношение на ниските разноски за защита в доста европейски страни, които администрацията на Тръмп постоянно е подхранвала. " Целта от два % " към този момент не спънка, съгласно посланик на НАТО.

Доналд Тръмп постоянно се е оплаквал, че съдружниците от НАТО " раздират Съединени американски щати и се възползват от това ". Членовете на НАТО се ангажираха да изразходват два % от икономическата си продукция за защита до 2024 година
 Столтенебрг регистрира, че светът е застрашен от Русия, Китай и промените в климата
Столтенебрг регистрира, че светът е застрашен от Русия, Китай и промените в климата

Никоя страна или континент не могат да се оправят сами и би трябвало обща стратегическа взаимност

На идната среща на върха през юни държавните и държавни ръководители би трябвало да се оправят най-вече с " възходящата мощ " на Китай при преструктуриране на алианса предвид на 2030 година

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в изявление за DW, че Китай се доближава все по-близо до зоната на НАТО , тъй като влага в сериозна инфраструктура в доста страни.

" Няма по какъв начин да заобиколим обстоятелството, че се оправяме с последствията от възхода на Китай за сигурността на нашия алианс и измененията в световния баланс на силите ", сподели Столтенберг.

Китайският външен министър Уан И и съветският външен министър Сергей Лавров към този момент са заели позиция против " възроденото НАТО " на среща във вторник в китайския град Гуилин. Лавров съобщи, че признава " разрушителния темперамент на американските планове , учредени на военно-политически съюзи от Студената война ".

" Обновените съюзи " евентуално ще подкопаят архитектурата на интернационалното право, учредено на Организация на обединените нации. Китайският и съветският външни министри отхвърлиха съюза на западния, трансатлантическия свят като опит за " налагане на учреден на правила международен ред " на други страни.
 Китай и Русия с общ фронт против Запада
Китай и Русия с общ фронт против Запада

Уан И и съветският му сътрудник Сергей Лавров отхвърлиха рецензията на Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР