Решението на Марк Зукърбърг да скрие неплатените новини от потребителите

...
Решението на Марк Зукърбърг да скрие неплатените новини от потребителите
Коментари Харесай

Зукърбърг загубил $3.3 милиарда заради скриването на неплатените новини във Фейсбук

Решението на Марк Зукърбърг да скрие неплатените вести от потребителите на Facebook му е коствало 3.3 милиарда $. Нетната стойност на компанията е намаляла с 4.4%, написа " Индипендънт ".

След като Facebook разгласи измененията в четвъртък, цената на акциите се срина с близо 4% преди отварянето на пазарите в петък. До приключването на търговията в петък акциите на Facebook се търгуваха на $179.37, което е спад с повече от 4.4 на 100 по отношение на цената им в четвъртък.

Форбс пресметна, че за създателя и изпълнителен шеф на Facebook Зукърбърг това е персонална загуба в размер на 3.3 милиарда - 4.4% спад на персоналното му благосъстояние.

33-годишният Зукърбърг, който стартира Facebook през 2004 година на 19 година, към момента има 17 на 100 от сдружението.

Той изясни решението за смяната в логаритъма с думите, че желае в уеб страницата да има по-голяма приоритет на изявленията от приятелите и фамилията за сметка на тези, идващи от бизнеса.

" Изградихме Facebook, с цел да помогнем на хората да останат свързани и да ни сближат с хората, които имат значение за нас ", сподели той. " Но в последно време получихме противоположна връзка от потребителите, съгласно които изявленията на бизнес компании, марки и медии са изтласкали на назад във времето персоналните моменти, които ни вършат по-свързани едни с други ".

Заради това трансформирам задачата, която екипът ни би трябвало да реализира - от помощ за потребителите да намерят търсено наличие към помощ да имат по-смислени обществени контакти, изясни Зукърбърг.

Някои обаче допускат, че претекстът е различен - споделяйки повече вести и по-малко персонална информация във Facebook, наличието е все по-безполезно за рекламодателите, на които Facebook разчита, с цел да прави пари. Вероятно от компанията са считали, че като насърчат потребителите да споделят повече персонални вести, ще усилят и облагите си. Но се случи тъкмо противоположното - пазарите наподобява реагираха зле на смяната, най-малко в началото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР