Решението на КЗК по казуса ЧЕЗ e политическо, нищо общо

...
Решението на КЗК по казуса ЧЕЗ e политическо, нищо общо
Коментари Харесай

Радан Кънев: Решението на КЗК за ЧЕЗ е политическо, нищо общо с правото

" Решението на Комисия за защита на конкуренцията по проблема " ЧЕЗ " e политическо, нищо общо с правото. 28 страници празни приказки, ясни данни, че няма пазарна централизация.
 В един ден Комисия за защита на конкуренцията спря покупко-продажбите за ЧЕЗ и Нова телевизия (обновена)
И в последна сметка - поредна проява, че властта може всичко, а самостоятелни регулатори няма. "

Така Радан Кънев разяснява вчерашното решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което тя забрани на " Инерком България " да придобие активите на най-голямото електроразпределително дружество у нас, което доставя ток на територията на 10 области в страната от Западна и Централна България, в това число и столицата София - ЧЕЗ.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията вижте ТУК  (решение № АКТ-805-19.07.2018).

" Инерком България " е благосъстоятелност на " Инерком инвестмънтс " ЕАД, чийто едноличен притежател е Гинка Върбакова . Инерком има дребни слънчеви мощности и на този декор изказванието на Комисия за защита на конкуренцията, че договорката би довела до " определяне или усилване на господстващото състояние на обединената група " е мъчно обяснимо.

Сагата с продажбата на ЧЕЗ стартира през февруари 2018 година, когато организация " Ройтерс " заяви, че Надзорният съвет на чешката енерго компания ЧЕЗ е дал авансово утвърждение за продажбата на българските активи на компанията.

От " Инерком " оповестиха, че са сюрпризирани. Все още не е ясно дали те ще апелират решението на Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР