Решението на Комисията за защита на конкуренцията за спиране на

...
Решението на Комисията за защита на конкуренцията за спиране на
Коментари Харесай

Владимир Каролев много притеснен от спирането на сделката за ЧЕЗ

Решението на Комисията за защита на конкуренцията за прекъсване на договорката за продажбата на ЧЕЗ на " Инерком " беше предстоящо от позиция на голямото напрежение, което избухна при оповестяването на договорката. Това сподели в утринния блок на Bulgaria ON AIR журналистът Кристина Кръстева.

Икономистът Владимир Каролев също счита, че решението е предстоящо от позиция на напрежението. Досега в никакъв случай не се е случвало такова нещо. Може и да има юридически причини, само че икономическите причини са слабички, издишат. Ако има някакви аргументи, това не може да е концентрацията в бизнеса с фотоволтаици, акцентира Каролев.

По думите му с решението на Комисия за защита на конкуренцията се дава сигнал, че който и да пристигна да купи ЧЕЗ, нещо може да се случи и договорката да бъде развалена, което може да отблъсне вложителите. Притеснявам се не толкоз за " Инерком ", а за дълготрайния резултат върху вложенията в България. Решението е необичайно, съобщи икономистът.

През последните месеци левицата демонстрира един инстикт да прихваща във въздуха такива значими тематики и да си ги приписва като триумфи. Така беше и с Истанбулската спогодба, съобщи Кръстева.

Ако договорката бъде финализирана, върху ГЕРБ постоянно ще тегне едино подозрение. За политическото здраве на ръководещите е добре договорката да не бъде финализирана, уточни журналистката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР