Решението на Федералният реерв на САЩ да повиши лихвите, макар

...
Решението на Федералният реерв на САЩ да повиши лихвите, макар
Коментари Харесай

Повишение на лихвите от Фед доведе до спад на пазарите

Решението на Федералният реерв на Съединени американски щати да увеличи лихвите, въпреки и с по-малко от авансово заложените 50 б.п., докара до отчаяние на пазарите. Заради банковите проблеми в Съединени американски щати вложителите се надяваха да има отсрочване въобще на покачването, само че в последна сметка то беше 25 б.п. Това незабавно се отрази в цената на Bitcoin, като бе достигнато дъно от 27000 $, а цената стартира да се възвръща и сега се търгова за към 27600 $. Този сюжет въпреки всичко не пречи на оптимистичните прогнози както за краткосрочното, по този начин и за дълготрайното показване на биткойн като различен актив. На фона на банковата рецесия, BTC се възползва от хаоса и в очите на мнозина се Акциите също поевтиняха - необятният показател S&P 500 се намали с 1.65%, сходна беше и загубата на Nasdaq Composite, който е доминиран от софтуерни компании. Доларовият показател падна до най-ниското си равнище от 7 семдици насам - 102 пункта. Съответно еврото се търгува на 7 месечен връх по отношение на щатската валута и към този момент е за 1.091 $. Почти без смяна остава цената на златото - 1977 $ за унция, което е показателно, че вложителите правят оценка високата неустановеност в икономическата среда. Доходността по американските 10-годишни облигации леко се увеличи.
Източник: 2021 Christo and Jeanne-Claude Foundation
Решението на Федералният реерв на Съединени американски щати да увеличи лихвите, въпреки и с по-малко от авансово заложените 50 б.п., докара до отчаяние на пазарите. Заради банковите проблеми в Съединени американски щати вложителите се надяваха да има отсрочване въобще на покачването, само че в последна сметка то беше 25 б.п. Това незабавно се отрази в цената на Bitcoin, като бе достигнато дъно от 27000 $, а цената стартира да се възвръща и сега се търгова за към 27600 $. Този сюжет въпреки всичко не пречи на оптимистичните прогнози както за краткосрочното, по този начин и за дълготрайното показване на биткойн като различен актив. На фона на банковата рецесия, BTC се възползва от хаоса и в очите на мнозина се

Акциите също поевтиняха - необятният показател S&P 500 се намали с 1.65%, сходна беше и загубата на Nasdaq Composite, който е доминиран от софтуерни компании. Доларовият показател падна до най-ниското си равнище от 7 семдици насам - 102 пункта. Съответно еврото се търгува на 7 месечен връх по отношение на щатската валута и към този момент е за 1.091 $. Почти без смяна остава цената на златото - 1977 $ за унция, което е показателно, че вложителите правят оценка високата неустановеност в икономическата среда. Доходността по американските 10-годишни облигации леко се увеличи.
Източник: 2021 Christo and Jeanne-Claude Foundation
Това е деветото увеличение на лихвите от март 2022. По време на конференцията ръководителят на Фед, Джером Пауъл като че ли омаловажи продължаващата банкова рецесия в Съединени американски щати и последствията от нея, намеквайки, че покачването на лихвените проценти няма да бъде последното. В негово публично изказване се загатва, че съгласно Фед последните събития в банковата система евентуално ще доведат до още по-строги кредитни условия за семействата и бизнеса, което в последна сметка ще се отрази и на икономическите резултати.

Новото лихвено ниво е в диапазона 4.75 - 5%, а упованията за края на годината са инфлацията да доближи 3.3%, безработицата да се намали до 4.5%, а растежът на брутния вътрешен артикул да се забави до 0.4 на 100.
Реклама Решението за увеличение на лихвените проценти акцентира продължаващите опасения на Федералния запас по отношение на инфлацията, като FOMC Fed needs to drop the rate by at least 50bps on Wednesday
- Elon Musk (@elonmusk)

Моментно се възвърне корелацията на Bitcoin с останалите криптовалути. Той падна с 3% до момента в който Ethereum, Cardano, XRP, BNB, Polygon и Solana, който светят в алено със надлежно 3%, 5.1%, 9.2%, 3.1% и 4% за последните 24 часа. От решението за увеличението на лихвените проценти, S&P500, Nasdaq и Dow Jones са паднали надлежно с 1.65%, 1.60% и 1.63%.
Реклама Свързани публикации Заради SVB USDC скъса връзката си с $ и сътвори безпорядък на криптопазара 12 март 2023, 09:51 Новият ъпгрейд на Ethereum наближава и може да натисне цената на криптовалутата 9 март 2023, 07:41 Притеснения за стабилността на Silvergate Bank удрят крипто и фондовите пазари 6 март 2023, 14:43 Инвеститорите имат някои запаси към Tether 20 януари 2023, 10:25
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР