Решението на ДБ и БСП да се срещнат с номирания

...
Решението на ДБ и БСП да се срещнат с номирания
Коментари Харесай

Борисов: Решението на ДБ и БСП за разговори с проф. Габровски отваря пътя към кабинет

Решението на Демократична България и Българска социалистическа партия да се срещнат с номирания за министър председател проф.Николай Габровски отваря път към кабинет с някой от идващите мандати. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в партийната централа:

" Това отваря път за диалози при възможен втори или трети мандат. Сиреч - почва да се връща - посредством този наш ход на човек, който в никакъв случай не е бил част от ГЕРБ, с цел да може да организира тия договаряния ".

Отказът на " Продължаваме промяната " да одобряват поканата за среща Борисов разяснява по този начин:

" Ако по този начин разсъждават, няма да мине и една седмица още - и по същия метод ще им бъде отговорено и на тях - и ще забележим кой е в по-голяма изолираност. На тях кой ще им каже да тогава? Затова ние сложихме човек, който може да сплоти и да контракти - с тях в това число - специалисти. Иначе се отива на избори - то е ясно ".
 
На проф. Габровски е дадена цялостна независимост да договаря за поддръжка и да взема решения кого да предложения в екипа си:

" Професор Габровски има всички права да си търси хора, да си търси специалисти, да си провежда срещи с партиите. Щото ние сме дали обещание, че в границите на първия мандат ще създадем експертно, програмно или както желаете го наречете държавно управление ".

Борисов се възмути и от решението на Енергийната комисия да не поддържа плана, импортиран от Делян Добрев, за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива:

" Днес следобяд следих нова коалиция - " Лукойл ". В Комисията по енергетика обединението „ Лукойл ” - партията на Промяната, Българска социалистическа партия, „ Възраждане ” и „ Български напредък ”, не поддържаха да връщаме един лев на българските консуматори от елементарната нафта и бензина A95. Четирите проруски партии не престават да желаят да изтичат 4 милиарда $ през " Газпром " и неговите дъщерни компании за войната в Украйна и тази експанзия. Благодаря на „ ДА, България “ и Движение за права и свободи. За следващ път евроатлантическите партии се откроиха, от една страна ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, " ДА, България " и Движение за права и свободи, въпреки това партиите на " Лукойл, " към този момент една година милиарди изтичат от България в посока на тези компании ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР