Решението е ускорено строителство на детски заведения и незабавно изплащане

...
Решението е ускорено строителство на детски заведения и незабавно изплащане
Коментари Харесай

Борис Цветков: В София има над 70 общински терена подходящи за детски градини

Решението е ускорено строителство на детски заведения и неотложно погашение на обезщетения за всички деца, освен над 3 години, за които няма места, съобщи претендентът за депутат от „ Българска социалистическа партия за България " в 24 МИР

За 12 500 деца няма места в общинските детски ясли и градини. А има над 70 общински терена, подобаващи за детски заведения. Това сподели Борис Цветков, претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България " в 24 МИР - София, пред радио „ Фокус ".

Той даде образец, че в регион Искър има 3 терена по 10 дка, които 90% са общински и дребна част от тях би трябвало да се отчужди. По думите му на нито едно от тези терени не е планувано да се строи. „ Под наш напън в региона се разшириха 2-3 от съществуващи детски градини. Но в региони като „ Овча купел " да вземем за пример, общината загуби такива терени, тъй като не са отчуждени в законовия период ", изясни Цветков.

„ Предложението на Българска социалистическа партия е ускорено строителство на тези общински терени, както и неотложно погашение на обезщетения на всички деца, освен за над 3-годишните. Заплащането би трябвало да бъде автоматизирано, с цел да се избегне бюрокрацията ", съобщи той.

Кандидатът за депутат разяснява и тематиката с презастрояването в София. „ С сътрудниците ми приготвят законопроект, в който сътворяваме по този начин наименуван „ Зелен фонд ". В него страната и Столичната община ще могат да заделят пари за отчуждаване на парцели ", сподели Цветков. И даде образец - приходите от заведенията в Южен парк да влизат в този фонд, а със събраните средства да се отчуждават напълно частните терени.

Борис Цветков счита, че вторият стадий на почналия у нас политически развой е обединяване на партиите към предпочитани за жителите тематики. „ На последните избори болшинството от жителите са декларирали, че към този момент не желаят да бъдат ръководени от ГЕРБ и досегашния модел. Не бе решена обаче втората задача, а точно на мястото на този циничен и необичан модел на ГЕРБ, каква да е новата структура, която да ръководи България. Въпросът е кои са общите цели, които да обединят другояче другите партии. Сред тях справяне със социално-икономическите последствия от здравната рецесия и връщането на нормалността в страната ", изясни той.

" В 45-ото Народно заседание Българска социалистическа партия внесе законопроект за актуализация и преизчисляване на пенсиите. Имаме и хрумвания за справяне с икономическата рецесия посредством обществено и транспарантно харчене на парите, в полза на дребния и междинен бизнес ", разяснява Борис Цветков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР