Решението да заведем този иск не е спонтанно, а е

...
Решението да заведем този иск не е спонтанно, а е
Коментари Харесай

Съдят Столична община заради мръсния въздух

„ Решението да заведем този иск не е непринудено, а е в резултат на насъбраното напрежение през годините както на жителите, по този начин и на организации против бездействието на общината да се оправи с този проблем ”, сподели в предаването „ Здравей, България ” Борис Бонев от Спаси София, една от четирите организации, които са се присъединили в груповия иск. Той заяви още, че единствено до март тази година има 37 дни с наднормено замърсяване при 35 дни възможни годишно.

„ Колективните искове не са доста известни, само че са доста потребни принадлежности. Ние не желаеме обезщетение, а желаеме общината да извършва обещанията и отговорностите си – да лимитира трафика, където има огромно замърсяване и да се подхващат мерки”, съобщи от своя страна юрист Димо Господинов, който е част от груповия иск.

„ Категорично не мога да се съглася с тезата, че общината бездейства, защото от 2011 година работи стратегия за стратегия за ръководство на качеството на въздуха. В рамките й всички индикатори като олово и бензен са приведени в нормата”, сподели зам.-кмет на София по превоза Евгени Кусев.

По думите му единственото превишение е в нормите на фини прахови частици. „ Взетите ограничения в тази посока са строителство на метрото и нови автобуси”, добави той.

Общината работи и за основаване на система за ранно уведомяване на популацията за дни с нараснали правила на фини прахови частици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР