Решението беше гласувано на второ четенеКомисията по бюджет и финанси

...
Решението беше гласувано на второ четенеКомисията по бюджет и финанси
Коментари Харесай

Бюджетната комисия одобри 25 стотинки отстъпка на литър гориво за физически лица

Решението беше гласувано на второ четене

Комисията по бюджет и финанси одобри на второ четене от 1 юли физическите лица да получават отстъпка от 25 стотинки за литър гориво. Мярката ще коства на страната 150 милиона лв..

Според опозицията отстъпката не е добре таргетирана, а дребните бензиностанции ще изпитат усложнения при даване на понижението, тъй като нямали такива оборотнисредства, съобщи NOVA.

„ Тази мярка към този момент докара до нарастване на цените по бензиностанциите. Когато бъде призната, ще докара до нови нараствания. По-малки бензиностанции работят с дребни маржове и това ще докара до спомагателна тежест. Кога ще им бъдат възобновени тези средства?”, попита Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

„ Ще бъдат възстановявани по Данък добавена стойност в 10-дневен период на изяснява до края на мисълта му”, сподели Асен Василев.

„ Компенсация няма да се дава единствено в обекти за лични потребности. Всички регистрирани по Данък добавена стойност могат да дават отстъпката”, съобщи Людмила Петкова, зам.-министър на финансите.

„ Има подобен бензиностанции и газостанции, в които отивате, вкарвате си дебитната или кредитната карта, или зареждате банкноти и зареждате избрания вид гориво. Те няма да могат да ги дават тези 25 стотинки”, съобщи Александър Иванов от ГЕРБ.

„ Това са екзотични бензиностанции”, сподели Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

„ Фискалните устройства могат да бъдат настроени при продажбата да се даде компенсацията, както е разказано в самото предложение”, добави зам.-министърът.

Депутатите одобриха още увеличението на данъчните облекчения за родители и увеличение на лимита на държавния дълг до 10,3 милиарда лв..

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР