Решение за това беше взето на 15 април тази година

...
Решение за това беше взето на 15 април тази година
Коментари Харесай

С 42-ия контигент приключи участието на български военни в Афганистан

Решение за това беше взето на 15 април тази година на изключително съвещание на Министерския съвет, в подтекста на решението на съдружниците за последователното евакуиране от 1 май 2021 година на контингентите в задачата „ Решителна поддръжка “.

То бе признато на изключителната среща на министрите на външните работи и на защитата на страните-членки на НАТО на 14 април тази година.

В състава на последния контингент са включени до 120 военнослужещи, които изпълняваха отговорностите си в Кабул и в база „ Летище Баграм “. Основните задания на контингента бяха свързани с денонощната защита на част от вътрешния периметър на база „ Летище Баграм “, както и с носенето на ежедневни денонощни наряди в командния и в базовия действен център.

Националният детайл осъществяваше непосредственото командване на целия български боен контингент и контролираше прецизното съблюдаване на вътрешния ред и общоприетите оперативни процедури при осъществяване на поставените задания. Наред с това осигуряваше логистичната и комуникационно-информационната поддръжка на контингента.

Национален пълководец на 42-ия контингент е полковник Павлин Велков от Военно окръжие-София, помощник-национален пълководец е подполковник Тодор Тодоров от Съвместното командване на силите, а пълководец на ротата за защита - майор Милен Проданов от военно формирование 34 840 - Карлово.

Отличиха полковник Тодор Тодоров - народен пълководец на 41-ия боен контингент в Афганистан
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР