Решение за новата детска болница търсеха здравният министър Стойчо Кацаров

...
Решение за новата детска болница търсеха здравният министър Стойчо Кацаров
Коментари Харесай

Ще има ли детската болница? Какво каза Кацаров

Решение за новата детска болница търсеха здравният министър Стойчо Кацаров и родители, протестиращи против желанието на страната да употребява незавършения градеж в двора на Медицинска академия за създаване на Националната педиатрична болница.

" Ние сме готови по тематиката, само че на напред във времето Здравното министерство гледа на нещата в огромен мащаб – на детското опазване на здравето като цяло. Наред с решението за построяването на такава болница ще предложим ограничения, които да подобрят цялото детско опазване на здравето ", сподели Кацаров на брифинг след срещата си с майките и бащите.

" Изненадах с, че има митинг пред Министерски съвет ", съобщи Кацаров.

" Не всички деца ще могат да се лекуват в тази болница и това не значи, че като се построи нова болница тук, ще закрием всички педиатрични отделения в страната. Ние поставяме старания те също да бъдат в положително положение и лекарите, които работят там да получават полагащото им се заплащане, почитание и статус в системата на опазването на здравето. Затова едно от първите неща, които предложих, е да бъдат поправени цените на медицинските действия ", добави здравният министър.

" От министерството можем до няколко дни да издадем виза за планиране на нова постройка, която да бъде висока 20 м ", разяснява тематиката министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.

" От 6 месеца чакат Регионалното министерство да им спомага за обстоен организационен проект, че съществува остарялата недостроена постройка. Няма по какъв начин в един настоящ проект да се появи остаряла постройка ", акцентира Комитова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР