Решение на вашата партия беше да напуснете правителството, което изправи

...
Решение на вашата партия беше да напуснете правителството, което изправи
Коментари Харесай

ИТН към Радев: Да има кабинет със същите 4 партии, не държим да излъчим премиер

Решение на вашата партия беше да напуснете държавното управление, което изправи 47-то държавно управление пред задължението или да излъчи ново болшинство, или да отидем на нови избори. Затова е значимо да споделите каква е вашата позиция във връзка с напъните за основаване на ново управническо болшинство, към какви цели виждате сформирането на ново държавно управление, към кои политически обединения сте отворени за разговор, поддържате ли червени линии, имате ли забранителен лист с имената във връзка с едно ново ръководство?

С тези думи президентът Румен Радев посрещна представителите на „ ИТН “ Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов на консултациите преди връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление, съобщи БГНЕС.

Вие доста добре знаете, че един съдружен сътрудник наруши съглашението и решението, което взехме тук при вас на КСНС, тъй че не бих споделил, че ние сме напуснали държавното управление и сме довели обстановката до сегашната. По-скоро неспазването на националните ползи от страна на наш съдружен сътрудник докара до тази обстановка. Ние постоянно сме считали, че първо политическите обещания би трябвало да се съблюдават, и второ – националните ползи са над политическите пристрастия и уговорките, поети към други страни.

Оттук нататък сме в това състояние и като политическа партия считаме, че е по-добре още веднъж да има държавно управление, и то със същите четири партии, тъй като имаме разминавания, само че те са по-малки от общите ни цели. С ГЕРБ и Движение за права и свободи нямаме допирни точки, сподели Тошко Йорданов от партията.

Би трябвало да се структурира самата коалиция по много по-практичен и човешки метод, в който да няма издаване на заповеди, а да има сътрудници. Основната причина да се разпадне обединението, се споделят Кирил Петков и Асен Василев, би било добре в случай че е допустимо политическите водачи да правят отстъпка по-встрани. В тази обстановка може да пристигна едно държавно управление в границите на година или две, колкото се реши, за справяне с рецесията, и да бъдат изтикани напред в изпълнителната власт хора, които са по-скоро с експертиза, в сравнение с политически лица, тъй като поради политически проблеми се стигна до тази рецесия.

Ние сме отворени за диалози, и в случай че възложите мандата на нас, ние и останалите три партии ще седнем да приказваме. Ние червени линии няма да слагаме за нищо.

Ако третият мандат е при вас, склонни ли сте министър председателят да е от друга политическа мощ по този начин, че да сплоти ръководството под общи сили, попита президентът.

Нямаме искания министър председателят да е от Има Такъв Народ, добави Тошко Йорданов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР