Решение на въпроса за Косово и Метохия е възможно само

...
Решение на въпроса за Косово и Метохия е възможно само
Коментари Харесай

Белград: Решение на въпроса за Косово е възможно само по пътя на компромиса

Решение на въпроса за Косово и Метохия е допустимо единствено по пътя на компромиса . Това съобщи в изявление за вестник Blic министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич, съобщи ТАСС.

" Компромисното решение се явява единственото допустимо решение на косовския въпрос в следствие, на което едната и другата страна ще получат непоклатимост, щастливо бъдеще, дълготраен мир и подем ", означи министър-председателят. По думите й Сърбия би трябвало да получи " оптималното от вероятното и да загуби минимално ".
 Президентът на Чехия: Харесвам Сърбия и не одобрявам Косово
Президентът на Чехия: Харесвам Сърбия и не одобрявам Косово

74-годишният Земан е прочут с обидни изявления и дипломатически гафове

Бърнабич напомни, че президентът на Сърбия Александър Вучич има политическата смелост да повдигне въпроса за съглашение сред сърбите и албанците, макар че болшинството в Сърбия е срещу. Според нея това е непопулярно, само че единственото правилно решение. Тя добави, че това демонстрира безпокойствие за бъдещите генерации, защото съществува заплаха замразеният спор да се размрази.

За страдание доста благоприятни условия са изпуснати , намираме се в доста по-тежка обстановка спрямо преди 10-15 година, счита министър председателят.
 Харадинай още веднъж се кандидатира за министър председател на Косово
Харадинай още веднъж се кандидатира за министър председател на Косово

Данъците върху артикули от Сърбия остават, до момента в който не признаят независимостта на Косово

Диалогът сред Белград и Прищина за нормализиране на връзките е замразен от наложените от Косово мита върху сръбски артикули на 21 ноември 2018 година Освен това на 14 декември 2018 година Народното събрание на Косово утвърди основаване на войска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР