Републиканци за България осъжда членовете на разкритата и неутрализирана шпионска

...
Републиканци за България осъжда членовете на разкритата и неутрализирана шпионска
Коментари Харесай

Републиканци за България осъжда членовете на разкритата и неутрализирана шпионска група в Министерство на отбраната

Републиканци за България осъжда членовете на разкритата и обезвредена шпионска група в Министерство на защитата
Ето какво гласи прессъобщението на партията, изпратено до медиите:
На 19 март основният прокурор на Република България с екип от прокурори на специфична конференция пред средствата за всеобща информация показа безапелационна информация по отношение на дейностите на незаконна шпионска група от някогашни и в този момент служещи в редовете на българската войска офицери.
Самият факт самичък по себе си приказва за дълбока рецесия в органите за сигурност и най-много в системата за сигурност на Министерство на защитата. Особено обезпокоителен е фактът, че членовете на групата са някогашни и сегашни офицери от военното разузнаване на министерството. Действащата в продължение на година група под носа на министъра и неговия екип е доказателство за съществени недостатъци в кадровия асортимент и кадровата политика на министерството. Съществуването на шпионската група 17 години след участието на страната ни в НАТО демонстрира, че явно българското военно разузнаване е " пробито ", освен това - неговият междинен и върховен управителен състав е на такова равнище, че е позволил посочения казус, който по думите на основния прокурор на Републиката се случва за първи път в историята въобще на българското разузнаване от 09.09. 1944 година насам. Това е тежка, само че недвусмислена и авторитетна оценка на Прокуратурата.
Преди всичко осъществяваните от групата шпионски дейности тежко уронват престижа, достойнството и достолепието на цялото българско офицерство. Още повече, че към този момент става дума за няколко генерации офицери, които са родени и служат в редовете на българската войска след измененията през 1989 година Много тежко е за обикновенните данъкоплатци да знаят, че тези, които са призвани по Конституция да ги пазят са ги предавали и то за жълти стотинки. Няма по какъв начин българските жители да имат положително отношение и да обичат армията си при съществуването на предатели на българските национални ползи в нея. Тези действия работят деморализиращо на целия офицерски корпус, като изключително тежко те се отразяват върху младшия офицерски състав, който стартира службата си в българската войска под тежеста на толкоз тежко изменничество. Още по-лошото е, че става дума за старши офицери в йерархията на военното разузнаване.
Шпионските дейности на групата сегашни и някогашни офицери от българската войска, вместо да пазят националните ползи настраната, нейната интеграция в НАТО и Европейски Съюз, доста от значимите за България полезности на групова защита и сигурност уронват доверието и престижа ни пред нашите съдружници. Нещо повече, с шпионските си дейности в интерес на страна оповестила в своята " Стратегия за национална сигурност " България и нейните съдружници от НАТО за основен съперник, в допълнение вреди на всички съюзни страни от евроатлантическата общественост.
Политическа партия " Републиканци за България " осъжда членовете на разкритата и обезвредена шпионска група в Министерство на защитата. Даваме висока оценка на ДАНС, Прокуратурата на Р България и Военна прокуратура. Осъждаме дейностите на РФ, свързани с построяването на шпионски мрежи в страната ни като ги квалифицираме като враждебни към България и разрушаващи връзките сред двете страни.
Същевременно:
1. Настояваме за цялостно следствие и разплитане на цялата мрежа, доставяща КЛАСИФИЦИРАНА политическа, военна и военнотехнологическа информация на посолството на РФ в България. Призоваваме българската Прокуратура и проверяващите органи, след прецизното осъществяване на съответните процесуално-следствени дейности да наложат строги санкции на лицата от шпионската спекулация в сходство с член 104 и чл.109 от наказателния кодекс на Р България.
 Д-р Джема Грозданова: Не виждам бъдеще за България отвън Европейски Съюз Д-р Джема Грозданова: Не виждам бъдеще за България отвън Европейски Съюз
Първата страна, която би трябвало да посети идващият министър-председател е Република Северна Македония. Първо, тъй като към този момент имаме сътвори...
2. Призоваваме българските държавни органи по достъпа, контрола и съхраняването на класифицираната информация да извършат цялостна и задълбочена инспекция на лицата в МО и администрацията на Народното събрание, опериращи с и съхраняващи такава информация. Предлагаме кръгът на лицата с достъп до класифицирана информация, постъпваща в България по линия на НАТО и Европейски Съюз да бъде сведен като бъдат направени по-високи критерии за достъп до такава информация.
3. Призоваваме Министерство на външните работи, след доказване съпричастността на посолството на РФ в България към шпионската спекулация, да предприеме незабавни ограничения за изгонване на забърканите в тази ситуация съветски дипломати, а по този начин също да насочи нота към Министерство на външните работи на РФ с предизвестие за решимостта на страната ни безкомпромисно да пресича всеки идващ опит за сходни надълбоко враждебни дейности към България.
4. Като организация тясно придържаща се към построяването на доверие със съдружниците на България в името на груповата защита и сигурност на евроатлантическата общественост, Политическа партия " Републиканци за България " приканва държавното управление на България (независимо от неговата политическа конфигурация) да почисти службите за сигурност и основните за националната сигурност на страната министерства и служби от лица, работили за Държавна сигурност преди 1989 година
5. Военното разузнаване е директно подчинено на министъра на защитата. Като цивилно лице той е виновен да реализира ефикасен цивилен надзор върху службата в името на гражданското общество, което му е делегирало тези права като граждански измежду военните. Кадровият асортимент и развиване на разунавателния състав е също част от неговите отговорности като министър. Настояваме министърът на защитата да понесе също своята отговорност.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР