Републиканци за България“ е името на политическия проект, с който

...
Републиканци за България“ е името на политическия проект, с който
Коментари Харесай

Цветан Цветанов обяви името на партията си. Подкрепя протестите

„ Републиканци за България “ е името на политическия план, с който някогашният втори в ГЕРБ, Цветан Цветанов, ще взе участие на идните парламентарни избори. Това разгласи самият той в ефира на bTV.

Името на партията е било непокътнато в края на предишния месец. На 20 август ще бъде призован предприемчив комитет, а формалното основаване ще се състои седмица по-късно, на 27-и. Логото на плана включва компас с посока на запад.

Формацията ще се финансира напълно от дарения на симпатизанти, а измежду целите ѝ ще са господство на закона, енергийна самостоятелност и евроатлантическата ориентировка на страната да не бъде променяна.

„ Републиканци за България “ ще се нарежда в център-дясно в политическия набор, а след изборите възнамерява и подаване на кандидатура за присъединение към фамилията на Европейската национална партия, в която членува и ГЕРБ.

Като собствен евентуален сътрудник в българския парламент Цветан Цветанов вижда „ Демократична България “. Имат най-подобни претенции, каквито бихме заложили в нашата управническа стратегия “, разяснява той. Според него обстановката в политическия живот сега е „ извънредно тежка и доста сериозна за страната “.

Цветанов показа, че поддържа митингите против кабинета и основния прокурор. „ Борисов мина през много цикли за това дали да си подаде оставката, или да не си подаде оставката “, съобщи той. „ ГЕРБ не се усеща задоволително постоянна, не се усеща задоволително открита и отворена към обществото, с цел да регистрира какво е свършила, тъй като сега има загуба на публично доверие и това ще бъде големият недостиг в идните парламентарни избори “, добави още Цветанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР