Републиканският консултант по неврология, бивш зам.-декан на Медицинския факултет на

...
Републиканският консултант по неврология, бивш зам.-декан на Медицинския факултет на
Коментари Харесай

COVID-19 отне живота на републикански консултант по неврология

Републиканският съветник по неврология, някогашен зам.-декан на Медицинския факултет на Тракийския университет и началник на университетската клиника по неврология проф. Иван Манчев умря от коронавирусна зараза, заяви clinica.bg.

Той е бил приет в болница в УМБАЛ " Проф. Стоян Киркович " в Стара Загора, само че макар напъните на сътрудниците му, е изгубил борбата за живот.

Проф. доктор Иван Христов Манчев, д.м.н. е роден в гр. Пловдив. Висшето си обучение е приключил през 1978 година в Медицинската академия - София. От 1981 година до 1990 година е работил като ординатор в Неврологично поделение на ПОБ - Бургас. През 1983 година е придобил компетентност по неврология, а през 2006 година и " Обща медицина ". От 1985 година той е работил като помощник по " Дългосрочна сложна целева стратегия за проучване на индивида и неговия мозък ". В рамките на програмата е приготвил дисертационен труд за придобиване на научна степен " Кандидат на медицинските науки ", която е защитил през 1989.

През 2010-а проф. Манчев е номиниран за " British Doctor of Philisophy Degree " (PhD) standart " от UK NARIC. През 2011 година е почетен с научната степен " Доктор на медицинските науки ". През 2011г. той е определен за професор по неврология.

През 2014г. проф.Манчев е определен за учен в Международната Славянска академия за просвета, обучение, изкуство и просвета.

Той бе републикански съветник по неврология за Старозагорска, Сливенска, Бургаска и Ямболска област, а също по този начин се занимаваше и с образованието на специализиращи лекари по неврология от Стара Загора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР