Републиканската шампионка от близкото минало Мария Гатева също е част

...
Републиканската шампионка от близкото минало Мария Гатева също е част
Коментари Харесай

Мария Гатева ще бъде сътрудник на генералния секретар на FIG

Републиканската шампионка от близкото минало Мария Гатева също е част от организацията на 36-о Световно състезание по художествена гимнастика, което ще се организира от 10 до 16 септември в " Арена Армеец ". Мария Гатева ще бъде помощник на генералния секретар на Международната федерация по гимнастика (FIG) Андре Гайсбюлер.

" За мен художествената гимнастика е и моят живот. Влизайки в залата преди доста години, нито аз, нито моите родители са предполагали, че това ще дефинира моя път. Приемам гимнастиката като част от мен и даденост в моя живот. Да вземам участие и оказвам помощ в организирането на този извънредно огромен конгрес за българския спорт е най-естественото нещо. Разбира се, това носи своите отговорности, само че и чувството да бъдеш част от нещо в действителност е огромно и значимо. Колко са мотивите за горделивост на българите? Не доста, по тази причина постоянно съм харесвала спорта, без значение от политика, стопанска система или проблеми, в спорта можеш да отстояваш правила и да бъдеш себе си, в случай че си задоволително мощен и заслужен. Сега, в подема на българската художествената гимнастика, провеждането на международното състезание в София ще донесе още повече позитивни страсти на феновете на този хубав спорт и се надявам повече хора да дойдат и да поддържат онлайн своите любимки ", сподели бронзова медалистка от Европейското първенсво за девойки отборно.



По време на шампионата актуалната преподавателка в Националната спортна академия " Васил Левски " ще се трансформира в помощник на един от най-влиятелните хора в света на гимнастиката. Това е генералният секретар на Международната федерация (FIG) Андре Гайсбюлер. Световното състезание по художествена гимнастика в София може би ще бъде един от последните огромни шампионати, на които той ще участва в качеството си на общоприет секретар на Международната федерация.

Гайсбюлер ще заема този пост до 31 декември 2018 година. На 6 март, по предложение на президентът на международната централа Моринари Ватанабе, Изпълкома на FIG избра на тази позиция швейцареца Николас Бумопане. Андре Гайсбюлер е общоприет секретар на Международната федерация от 2004 година, като преди този момент в продължение на 13 години е бил заместник-генерален секретар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР