Републиканецът Рон ДеСантис отправя горещо очакваното предизвикателство към Доналд Тръмп

...
Републиканецът Рон ДеСантис отправя горещо очакваното предизвикателство към Доналд Тръмп
Коментари Харесай

ДеСантис подаде документи за участие в състезанието за Белия дом през 2024 г.

Републиканецът Рон ДеСантис насочва горещо предстоящото предизвикателство към Доналд Тръмп за партийната номинация за Белия дом през 2024 година, излиза наяве от документи, подадени във Федералната изборна комисия, съобщи Агенция Франс Прес.


Губернаторът на Флорида трябваше да даде формален старт на президентската си акция по време на събитие онлайн в Туитър с Илон Мъск, притежател на платформата, с което да даде началото на това, което се чака да бъде яростно и с напрежение 18-месечно първично съревнование.

ДеСантис беше считан за изгряваща звезда на републиканците, само че беше заловен натясно от месеци на безмилостни офанзиви от страна на някогашния президент, който се изстреля отпред, макар че е обхванат от престъпни следствия.

44-годишният губернатор подаде документите си за кандидатурата във Федералната изборна комисия часове преди плануваното си оповестяване в излъчен онлайн диалог с милиардера и притежател на Туитър Илон Мъск в аудиоплатформата на обществената мрежа.

Политическата организация в поддръжка на ДеСантис „ Never Back Down “ (Никога не отстъпвай) пусна видеоклип, съпътстващ оповестяването на кандидатурата, в който е показана победната тирада на губернатора на изборите през ноември 2022 година, в която той се зарича, че " Флорида е мястото, където woke /осъзнат, изключително към обществени проблеми като расизъм и неравноправие, бел.ред./ отиват да умрат ".

" Ние избрахме обстоятелствата пред страха. Избрахме образованието пред индоктринирането. Преживяхме бурята ", споделя той.

" Ние се борим с будителите в учебните заведения. Борим се с будителите в корпорациите, в никакъв случай няма да се предадем на будителската навалица. Ще бъдем смели и в никакъв случай няма да отстъпим. "

Национален профил

Дълго време обсъждан като най-жизнеспособния кандидат на два пъти обвинявания Тръмп, ДеСантис е по-известен от множеството от претендентите в групата на преследвачите на републиканската номинация.

Форматът на старта му предлага двойно преимущество - дава му скъп достъп до 140-те милиона почитатели на Мъск, доста от които са в ядрото на Тръмп; и в случай че завоюва номинацията, вниманието на част от по-младите, по-малко консервативни гласоподаватели, които евентуално ще са му нужни за опит за влизане в Белия дом.

ДеСантис употребява платформата си, с цел да усъвършенства консервативните си качества, като тази пролет подписа към 80 нови щатски закона, доста от които са ориентирани против " woke индоктринацията " в учебните заведения и други публични институции.

Те включват възбрана за разискване на половата еднаквост и половата ориентировка в учебните заведения, блокиране на финансирането на напъните за поощряване на разнообразието в държавните университети и един от най-рестриктивните закони за абортите в страната.

Стартът идва в миг, когато рейтингът на ДеСантис спада, защото редица политически неточности провокираха безпокойствие по отношение на готовността му да се изправи против Тръмп.

Той е изправен пред нелеката задача да преодолее голямата разлика в социологическите изследвания, в които Тръмп води с близо 40 процентни пункта, макар че е упрекнат в тежки финансови закононарушения и е приет за виновен за полово принуждение в цивилен развой в Ню Йорк.

Надпревара за поддръжка

Зад кулисите лагерите на Тръмп и ДеСантис се надпреварват да си обезпечат политическа поддръжка от щатските законодатели, до момента в който на национално равнище делегацията на Флорида в Конгреса се разгласи изрично за Тръмп.

Мъск е прочут обожател на ДеСантис, макар че съобщи в Туитър, че ще остане безпристрастен във връзка с номинацията и че семейството му на старта на акцията не би трябвало да се приема като поддръжка.

" Публично съм казвал, че моето желание, а мисля, че и желанието на множеството американци, е... на поста да има някой напълно естествен човек ", сподели той, без да насочва експлицитна рецензия към Тръмп. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР