Република Сейшели официално стана първата държава, която приветства ваксинирани пътници

...
Република Сейшели официално стана първата държава, която приветства ваксинирани пътници
Коментари Харесай

Неземен туристически рай, но само за ваксинирани срещу К-19

Република Сейшели публично стана първата страна, която приветства имунизирани пасажери от цялостен ​​свят, предава CNBC,

На 14 януари Сейшелските острови оповестиха, че отварят границите си за имунизирани пасажери от цялостен ​​свят. Според новата политика от хората с ваксини няма да се изисква да се карантинират или да си вършат проби за Covid-19 при идване.

Всеки с негативен тест за Covid-19, без значение дали е имунизиран или не, може да влезе в страната още в средата на март, по информация на държавното управление. Според управляващите Сейшелските острови ще са ваксинирали съвсем 75% от възрастното си население по това време.

Ваксинираните пасажери, които желаят да пътуват до Сейшелските острови, би трябвало да потвърдят, че са имунизирани с двете дози минимум две седмици преди да дойдат, се споделя в известие за пресата от Съвета по туризъм на Сейшелските острови.

Пътуващите би трябвало да покажат документ, за това че са имунизирани.

На този декор, преди дни страната записва 210 случая за ден, което е нов връх. През 2020 година Сейшелските острови регистрират забележително ниски равнища на зараза с Covid-19.

С изключение на дребен скок през юни, там нормално нямаше регистрирани случаи през предходната година. Но от 28 декември Сейшелските острови започнаха да очитат всекидневен растеж на инфекциите.

Въпреки новите ограничаващи ограничения, в това число затваряне на бизнеси и рестриктивните мерки за пътешестване от края на декември, случаите на архипелага не престават да се усилват. Страната стартира да имунизира здравни служащи и политически водачи, в това число президента Вавел Рамкалаван.

Очаква се имунизациите значително да оказват помощ за рестарт на интернационалните пътувания през тази година, само че има към момента има доста без отговор.

Проучвания обаче демонстрират, че някои Covid ваксини са ефикасни за попречване на тежко заболяване от Covid, само че не е известно дали предотвратяват предаването на ковид. Това значи, че имунизираните пасажери може и да не се разболеят със признаци, само че могат да заразят други.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР