Република Северна Македония официално информира Руската федерация, че оттегля съгласието

...
Република Северна Македония официално информира Руската федерация, че оттегля съгласието
Коментари Харесай

Русия няма да има почетен консул в Битоля

Република Северна Македония публично осведоми Руската федерация, че отдръпва единодушието си за основаване на поста почетен консул на Русия в Битоля, това съобщи  външното министерство в Москва, представено от Българска телеграфна агенция.

Заместник-говорителят на Министерство на външните работи на Русия Иван Нечаев съобщи, че управляващите в Република Северна Македония не са показали претекстовете си за това решение. " Без подозрение още веднъж става дума за политически неприятелски жест ", сподели той.
   

По думите му: Тази антируска стъпка ще задълбочи пропастта в връзките сред двете страни, създадена  от държанието на Скопие, което показва сляпа преданост към западните съдружници, тяхната политика на наказания и недодялан напън върху Русия.

 

" За страдание, поради антируската си политика Скопие жертва институцията на почетните консули, които оказват помощ за развиването на контактите сред хората и бизнеса. Изглежда, че Северна Македония не се интересува доста от личните си ползи и предизвика нашата ответна реакция, която, несъмнено, ще последва ", акцентира дипломатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР