Република Северна Македония може да започне преговори с Европейския съюз,

...
Република Северна Македония може да започне преговори с Европейския съюз,
Коментари Харесай

Шарл Мишел: РСМ може да започне преговори с ЕС, веднага след като одобри френското предложение

Република Северна Македония може да стартира договаряния с Европейския съюз, незабавно откакто утвърди френското предложение. Това акцентира ръководителят на Европейския съвет в Скопие.

Шарл Мишел изрази поддръжка за пълноправно участие на страната в Евросъюза.

Премиерът Димитър Ковачевски заяви, че решението ще вземе Народното събрание. Визитата на Шарл Мишел става на фона на митинги против предлагането за договаряния, проведени от опозицията.

В същото време опозиционната ВМРО-ДПМНЕ провежда три следващи дни митинги против предлагането за започване на договаряния пред постройката на държавното управление в Скопие.

Снощи се стигна до конфликти, при които пострадаха четирима служители на реда. Друга опозиционна мощ - Нова социалдемократическа партия през днешния ден настоя кабинетът да прояви храброст, да утвърди документа и да го внесе за разглеждане в Народното събрание.

Евентуалният отвод на Скопие крие опасности. Нидерландският министър председател Марк Рюте уточни, че следователно Албания ще получи поддръжка да продължи по пътя към еврочленството сама. Рюте изрече и вяра, че това няма да се наложи.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР