Република Северна Македония изцяло подкрепя суверенитета и териториалниата цялост на

...
Република Северна Македония изцяло подкрепя суверенитета и териториалниата цялост на
Коментари Харесай

Северна Македония: Подкрепяме суверенитета и териториалната цялост на Украйна

Република Северна Македония напълно поддържа суверенитета и териториалниата целокупност на Украйна. Нашите институции наблюдават протичащото се към Украйна, обвързвано с разполагането на въоръжени сили от страна на Руската федерация по границата, посочи министърът на защитата на Северна Македония Славянка Петровска по ТВ24, заяви особено за Българска телеграфна агенция организация МИА, съобщи телеграфната организация.

Това е новината на деня в Република Северна Македония, определена от Медийната осведомителна организация /МИА/ за издание от Българска телеграфна агенция според съглашението за продан на информация и професионално съдействие, което планува всеки ден националните осведомителни организации на България и Република Северна Македония да си разменят непосредствено определена от другата организация вест на деня от съответната страна, а другата организация да я разгласява на своя интернет уебсайт без смяна с категорично изтъкване и цитиране на колегата й като източник.

Тя добави, че страната поддържа напъните на НАТО и ОССЕ за превъзмогване на напрегнатата обстановка.

Разполагането на въоръжени сили от страна на Русия са провокативни и дестабилизиращи дейности, които понижават сигурността на европейския континент, съобщи Петровска и добави, че стабилността на Европа би трябвало да бъде цел на всички.

Министърът на защитата осведоми, че държавното управление и виновните институции са в цялостна съгласуваност за отбрана на сигурността на македонските жители.

Нашите институции подхващат всички ограничения за отбрана на македонските жители. В съгласуваност сме с виновните институции, отговарящи за сигурността на жителите в страната и отвън нея, посочи Петровска.

Тя добави, че се поддържа непрекъсната връзка с сътрудниците от държавното управление и се координират всички действия, които ще бъдат подхванати в идния интервал.

Нашата твърда позиция, на която държим, е че недвусмислено съблюдаваме Вашингтонския контракт и всички фундаментални контракти, които подсигуряват сигурността на Европа. Това за нас е водещ приоритет, акцентира Петровска и добави, че Северна Македония като страна-членка на НАТО приканва всички страни да създадат същото, защото разгарянето на спор не може да способства за възстановяване на сегашната обстановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР