Република Северна Македония издаде вчера международна заповед за арест на

...
Република Северна Македония издаде вчера международна заповед за арест на
Коментари Харесай

Скопие издаде международна заповед за арест на Сашо Миялков

Република Северна Македония издаде през вчерашния ден интернационална заповед за арест на някогашния шеф на Управлението за сигурност и контраразузнаване, който изчезна преди предстоящо правосъдно решение за хипотетичното му присъединяване в скандал с всеобщо подслушване, съобщи " Асошиейтед прес ".
Полицията претърси няколко обекта в Скопие в опит да открие Сашо Миялков. Той и още 11 някогашни представители на държавното управление и полицията са подсъдими във връзка със абсурда от 2016 година, който докара до рухването на държавното управление на консервативната партия ВМРО-ДПМНЕ след десетилетие на власт.
Миялков, който е, е упрекнат, че е провел в интервала 2006-2016 година подслушването на телефоните на над 20 000 души, включително политици, съдии и публицисти.
 Арестуваха най-важната фигура в режима на Груевски, с цел да не избяга Арестуваха най-важната фигура в режима на Груевски, с цел да не избяга
Най-силният човек след някогашния министър председател на Македония Никола Груевски по време на ръководството му - някогашният началник на македонските служби Саш...
Миялков получи правосъдна заповед за слагане под домакински арест преди правосъдното решение, което се чака да бъде оповестено в петък. Той обаче е липсващ в неделя от адреса, който е съобщил на управляващите.
Внезапното му изгубване припомня това на братовчед му Груевски, който избяга от страната през 2018 година, с цел да избегне двугодишна присъда за присъединяване си в корупционна скица. Той получи политическо леговище в Унгария.
Премиерът сподели, че е отчаян от изгубването на Миялков, изиска цялостно следствие и изрази вяра, че управляващите ще го издирят.
Малко след изгубването на Миялков във " Facebook " се появи пост от негово име, в който се твърди, че заради закани за живота си и бил заставен да избяга и че сега се намира в Монте Карло, където е изискал леговище. Съобщението към този момент няма публично удостоверение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР