Република Корея подаде кандидатурата си за организирането на турнира Купа

...
Република Корея подаде кандидатурата си за организирането на турнира Купа
Коментари Харесай

Южна Корея подаде кандидатура за домакинство на Купата на Азия през 2023

Република Корея подаде кандидатурата си за организирането на шампионата Купа на Азия по футбол, който ще се организира през месеците юни и юли 2023 година, оповестиха от Корейската футболна федерация.

Това става допустимо след отхвърли на Китай да бъде хазаин на шампионата поради "изключителни условия, свързани с пандемията от КОВИД-19 ".

Азиатската конфедерация започва нова процедура за семейството на шампионата, като заинтригуваните страни трябваше да аплайват преди 30 юни.

Република Корея е бил хазаин единствено един път на шампионата - през 1960 година, като го печели два пъти - през 1954 и 1960 година.

⚡2023 아시안컵 유치원해? 응-원해!⚡

KFA가 6월 30일 오늘, 2023 AFC 아시안컵 유치의향서를 AFC에 공식적으로 제출했습니다!
63년 만에 아시안컵 개최와 우승에 도전하는 대한민국!
국민 여러분의 많은 응원과 관심 부탁드립니다!
— 대한축구협회(KFA) (@theKFA)
„ Днес КФА публично изпрати писмо с желание да одобри Купата на Азия през 2023 година на Азиатската футболна конфедерация. Южна Корея се пробва да семейства и да завоюва Купата на Азия за първи път от 63 години насам! Молим за вашата поддръжка и интерес! “, написаха от КФА в „ Туитър “.

Най-добрите тимове - Япония, Австралия, Китай и настоящият първенец Катар към този момент се класираха за шампионата.

В Купата на Азия ще вземат участие 24 тима, само че точните дати на провеждането му още не са оповестени. Дебютното издание на Купата на Азия се организира през 1956 година, а корейците одобриха идващия шампионат четири години по-късно. Страната има едвам два триумфа в конкуренцията – през 1956 и 1960 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР