Република България е пълноправен член на Европейския съюз, който полага

...
Република България е пълноправен член на Европейския съюз, който полага
Коментари Харесай

Демерджиев след решението на Нидерландия: Обидни са внушенията, че срещу 50 евро може да се премине границата

Република България е пълновръстен член на Европейския съюз, който поставя изключителни старания, с цел да подсигурява сигурността на сътрудниците си. Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски жители, включително и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз, макар засиления миграционен напън - 4 пъти по-висок от миналогодишния. Това се показва в позиция на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на позицията на Нидерландия за приемането на страната ни в Шенген.
Още по темата
" Трима наши гранични служители на реда изгубиха живота си, с цел да запазят сигурността на Съюза. Изключително обидни са внушенията, че против 50 евро може да се премине границата . Усилията ни не заслужават неуважение! Усилията ни не заслужават обиди ! Сведохме до най-малко вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена ", отбелязва още той.

Демерджиев показва, че през последните месеци страната ни е положила изключителни старания, с цел да отговори на всички условия на европейските ни сътрудници. Успешно е минала през две поредни инспекции под управлението на Европейската комисия. И двете са завършили с отчети, които изрично показват, че страната ни дава отговор на всички условия на Шенгенското законодателство.

" В подмяна, вместо европейска взаимност, получаваме неуважение и дискриминация. Цената за участието ни в Шенген, не може да бъде достолепието на българските служители на реда! Не сме подготвени да платим такава цена! ", декларира в позицията си вицепремиерът.

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, заяви Нидерландската радиопредавателна корпорация. Нидерландското държавно управление реши на съвещание през вчерашния ден, че България към момента не дава отговор на изискванията за присъединение към Шенген, заяви медията.

Президетът Румен Радевн също реагира на това решение. В профила си във Facebook той написа: " Вместо европейска взаимност, България получава цинизъм! " като напомни за починалите трима български служители на реда при защитата на външната граница на Европейския съюз.

" Днес министър председателят на Нидерландия Марк Рюте неприемливо внуши, че тази граница би могла да се премине против 50€ ", показва президентът.

  " Няма причина да не бъдем признати в Шенген, покрили сме стандартите. Но преекспонирането на проблемите с присъединяване на българи против българи ни пречи. Не пазиме дружно на открито националните ни ползи " - по този начин основният прокурор Иван Гешев отговори на въпрос на студенти по време на лекция, за какво от Европейския съюз се опълчват на присъединението на България към Шенгенското пространство.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР