Репортерите в парламента бяха изолирани в зала „Запад“ на втория

...
Репортерите в парламента бяха изолирани в зала „Запад“ на втория
Коментари Харесай

Напрежение в НС заради крутите мерки за сигурност СНИМКИ

Репортерите в Народното събрание бяха изолирани в зала „ Запад “ на втория етаж поради ковид. Това провокира неодобрение, в това число и измежду част от депутатите от властта.

Александър Сиди от „ Обединени патриоти “ разгласи, че ограниченията са неуместни.

Валентин Касабов – съпредседател на групата, изясни, че като публицист не би се чувствал комфортно в тази обстановка. Той сподели, че решението е било на ГЕРБ.

От левицата имаше мнение, че става въпрос за ограничение на свободата на словото, написа "Флагман ".



Част от публицистите също показват шумно неодобрение. Някои от медиите взимат изявленията от свои сътрудници, с цел да разясняват необикновената обстановка.

Все отново условия за работа са обезпечени – има екран от пленарната зала, по този начин, както е и в пресгалерията, където репортерите работят всекидневно.

В зала „ Запад “ е конфигурирана и кафе-машина, както и автомат за вода.



В един миг в залата с публицистите за брифинг дойде ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, която е доктор.

„ Усещам леко напрежение “, изясни тя. Според нея ограниченията са били координарани с Националния действен щаб за битка с ковид.

По мотив изказванията от Оперативна програма, че ограниченията са наложени от ГЕРБ, Дариткова уточни, че те са били разисквани на Председателски съвет на Народното събрание и там имало единодушие. Ако някой е пропуснал тази точка, тя не можела да дава отговор за това.

Според Даниела Дариткова в тази ситуация не става дума за еднолично решение.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Тя попита публицистите дали следва да се върнат разпоредбите по всекидневие, кореспонденти дадоха отговор утвърдително. Дариткова изясни, че ще съобщи на управлението на Народното събрание.

Репортери обясниха, че ограниченията не са ефикасни, тъй като по този начин или другояче депутати се качват и приказват с тях.

Освен това народните представители от инфектираните области също участват. За други длъжности лица, като да вземем за пример водачите, ограничаващите ограничения не важали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР