Репортажът на Швейцарската телевизия SRF разказва за новите спортни съоръжения

...
Репортажът на Швейцарската телевизия SRF разказва за новите спортни съоръжения
Коментари Харесай

С пари от ЕС: Села без ток и канализация, но със стадион

Репортажът на Швейцарската телевизия SRF споделя за новите спортни уреди в Динката, Калугерово и Лесичово – обезлюдена община с едвам 5 600 поданици. Хората там нямат и най-необходимото, само че пък разполагат със спортни уреди за доста милиони евро, които към този момент се разпадат.

Запуснато футболно игрище, напукан бетон, порти няма – по този начин наподобява през днешния ден издигнатият преди три години стадион край село Динката, отрупан с пластмасови отпадъци и захвърлени маратонки. Игрището не се употребява. Петър, който живее в Динката, също избира да играе футбол другаде. Младият мъж се е завърнал в родината си от чужбина поради пандемията. Знае малко немски и се пита: " Какъв е смисълът от това разрушено игрище? Улиците не са ремонтирани от 50 години. Къде са парите? Това е безсрамие. "

Няма нито ток, нито канализация

В Динката улиците са кални, не са асфалтирани. Къщите са по-скоро бараки, доста от тях са без ток и течаща вода. В селото живеят няколкостотин души, които нямат канализация, само че пък разполагат с тази подигравка на футболно игрище на стойност над 300 000 евро – пари на Европейски Съюз.

В прилежащото село Калугерово доста от къщите също нямат течаща вода. Но и там от четири години насам има стадион – в чудесно положение. Трибуните са покрити, съблекалните имат душове, тревата е съвършено окосена. Както споделя шефката на стадиона – с помощта на него локалният тим към този момент заема по-предна позиция, учреден е и детски футболен тим. Жените от селото пък играят там волейбол.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР