Реновираната спортна зала Васил Левски бе официално открита днес в

...
Реновираната спортна зала Васил Левски бе официално открита днес в
Коментари Харесай

В Пазарджик отваря врата обновената спортна зала

Реновираната спортна зала " Васил Левски " бе публично открита през днешния ден в Пазарджик. Съоръжението беше реконструирано със средства от Министерството на младежта и спорта (ММС) в размер на 124 236 лева С отпуснатите средства бе осъществен ремонт на фасадата и покрива на постройката.

С осъществяването на плана е усъвършенствано положението на залата, в която локалния " Хебър " играе мачовете си от мъжкото волейболно състезание. Тимът е водач във краткотрайното класиране на шампионата.

Обновената зала е открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев в наличието на кмета на Пазарджик Тодор Попов, само че и на олимпийските медалисти от Пазарджик - Георги Мърков, Борислав Гидиков, Серафим Тодоров, Гинка Гюрова, Георги Георгиев и Ренета Камберова, която е и общински консултант.

Кралев похвали напъните на Общината за обновяването на спортната инфраструктура в града.

Министерският съвет отпусна 1,2 млн. лева за реорганизация на стадион " Георги Бенковски " . Планирано е в региона да бъдат построени три физкултурни салона - към Професионалната гимназия по химически и хранителни технологии - гр. Пазарджик, СУ " Нешо Бончев " - гр. Панагюрище и СУ " Методий Драгинов " с. Драгиново, общ. Велинград.

Съвместната ни работа с Община Пазарджик е отличен образец по какъв начин при положително взаимоотношение сред институциите се получават отлични резултати ", съобщи Кралев при откриването на обновената зала.

Спортният министър се ангажира ММС да финансира закупуването на два тепиха за битка, които да бъдат употребявани от клуба на някогашния национал Георги Средков, както и килими и подиум с подова структура за клубовете по художествена гимнастика " Диляна " и " Диляна Прима ". В залата, в която упражняват грациите, ще стартира ремонт на вентилацията, който е финансиран от спортното министерство.

В края на визитата си в Пазарджик спортният министър, кметът на града, Найден Шопов и Ренета Камберова откриха обновената спортна алея в парк " Писковец ". Посетителите могат да видят десетте най-успели локални спортисти през предходната година. Кралев беше осведомен с техните достижения. За номер едно през 2020 година беше определена бадминтонистката Гергана Павлова, която стана безспорна държавна шампионка за девойки до 19 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР