Renault SA намали отново прогнозата за приходи и оперативен марж

...
Renault SA намали отново прогнозата за приходи и оперативен марж
Коментари Харесай

Renault отново намали прогнозата за приходите и печалбата

Renault SA понижи още веднъж прогнозата за доходи и действен марж за тази година, акцентирайки спада на продажбите отвън Европа и по-високите разхдои, свързани с създаването на електрически автомобили, написа The Wall Street Journal.

Френският авто производител заяви, че чака приходите на групата да намалеят с сред 3% и 4% по отношение на предходните упования и да се приближат до миналогодишните резултати от €57,42 милиарда. Renault понижава прогнозата за повторно тази година.

Компанията чака и спад на оперативния марж до към 5 %, до момента в който миналата прогноза бе за към 6%.

Изпълняващата длъжността основен изпълнителен шеф Клотилд Делбо изясни, че някои пазари са се показали по-слабо от предстоящото и септември не е коменсирал неприятните резултати от юли и август. Особен източник на терзание за компанията е бизнесът в Турция и Аржентина.

В същото време разноските за изследване и разработка не са намалели толкоз бързо, колкото компанията е очаквала, което ще натисне надолу маржа.

Renault и нейният сътрудник Nissan Motor Co. са в обтегнати връзки след ареста на Карлос Гон - мениджърът, който сътвори алианса и бе ръководител на двете компании преди задържането му в Япония предходната година.

Миналата седмица Renault отстрани основния си шеф, а на негово място до избирането на титуляр застана основният финансов шеф Делбо. Японската компания също в профил своя CEO, Хирото Саикава, с триумвират.

Renault надалеч не е единствената компания в бранша, която се бори със закъснение на продажбите и растящи вложения в създаването на електрически автомобили и самостоятелни технологии. Компанията водеше договаряния за обединение с Fiat Chrysler Automobiles NV по-рано тази година, само че съглашението се провали, откакто Nissan не даде единодушието си.

През третото тримесечие Renault регистрира доходи от €11,3 милиарда, при €11,5 милиарда през същия интервал на предходната година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР