Renault-Nissan-Mitsubishi оглавиха миналогодишното първенство за най-много продажби в света, след

...
Renault-Nissan-Mitsubishi оглавиха миналогодишното първенство за най-много продажби в света, след
Коментари Харесай

Няма „Дизелгейт”, няма „Мънкигейт”, шефът на Volkswagen прибра милиони

Renault-Nissan-Mitsubishi оглавиха миналогодишното състезание за най-вече продажби в света, откакто съумяха да осъществят 10,6 млн. продажби през 2017 година На минимална разлика е Volkswagen, продал 10,53 млн. коли, до момента в който Toyota пласира 10,2 млн.

И до момента в който продажбите вървят на рекордни равнища, Volkswagen има да покрива разноските по „ Дизелгейт”, като в същото време налива десетки милиарди евро в елекрификация на гамата си посредством платформите MEB, J1 и PPE. Но тези колосални разноски не попречиха на Матиас Мюлер да прибере през миналата година 10,14 млн. евро.

Според последния финансов отчет на Volkswagen Group, чийто началник е Мюлер, босът е проработил с 40% повече по отношение на 2016 година (заплати и бонуси). През 2016-а той е спечелил 7,3 млн. евро.

Това са толкоз пари, че даже и Дитер Цече, най-големият човек в Daimler AG, е проработил с 20% по-малко. И това макар фактът, че за втора поредна година Mercedes-Benz изпревари по продажби BMW и Audi.

Тенденцията се следи и в схемата за отплата на борда на шефовете. Членовете му са получили заплащане от 50,3 млн. евро, което е растеж от 27% по отношение на 2016 година

След като през 2015 година попадна в най-голямата си рецесия в цялата си история, Volkswagen се отърси от проблемите през 2017 година, когато регистрира годишна оперативна облага от 17 милиарда евро. А очевидно даже свадите с тестванията върху хора и маймуни за въздействието на нездравословните изгорели газове върху здравето им няма да попречат на Volkswagen да продължи да печели

Глобиха велосипедист, че е развалил дупката, в която паднал

Ако ви би трябвало косачка, вдигаща над 200 км/ч
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР