Renault Group намалява своите въглеродни емисии от товарен транспорт в

...
Renault Group намалява своите въглеродни емисии от товарен транспорт в
Коментари Харесай

Renault Group преизпълнява целта си за декарбонизация на дейностите в товарния транспорт

Renault Group понижава своите въглеродни излъчвания от товарен превоз в Европа с съвсем 7% сред 2018 година и 2021 година в границите на обсега, избран от FRET21.
FRET21 - скица, сплотяваща участници в превоза и логистиката, ръководена от АДЕМЕ и Асоциацията на потребителите на товарен превоз (AUTF), работи за понижаване на въздействието на превоза върху околната среда
От присъединението си към схемата през 2015 година, Renault Group понижава своите CO2 излъчвания от логистична активност в Европа с 15%.
Този ангажимент е част от проекта на Групата за декарбонизация, който цели въглероден неутралитет в Европа до 2040 година и в международен мащаб до 2050 година
Между 2018 година и 2021 година Renault Group понижава въглеродния си отпечатък, обвързван с превоза на артикули в Европа, с 6,9%, надхвърляйки задачата си от 5,3%. Тези резултати са доказани в границите на схемата FRET21, сплотяваща участници в превоза и логистиката и ръководена от Френската организация за ръководство на околната среда и силата (АДЕМЕ) и Асоциацията на потребителите на товарен превоз (AUTF). FRET21 предизвиква доставчиците на части и коли да понижат въздействието на превоза си върху околната среда.

От присъединението си към тази скица през 2015 година, Групата понижава своите CO2 излъчвания от логистична активност в Европа с общо 15%, с помощта на новаторските решения, внедрени от отдела за ръководство веригата на доставки, като екодизайн на опаковките и понижаване на броя изминати километри.

Отделът за ръководство веригата на доставки на Renault Group има намерение да продължи напъните си за декарбонизация и се е заела да понижи своя въглероден отпечатък на автомобил в международен мащаб с 30% до 2030 година

Повече от 10 години търсим решения за понижаване на екологичния отпечатък на нашите потоци на доставка. Все повече използваме мултимодален превоз и подобряваме степента на запълване на контейнери и камиони, наедно с екодизайна на нашите опаковки и намаляването на броя на изминати километри.Тази непрекъсната работа с доста от бизнес направленията на Групата и нашите снабдители, допустимо най-близо до нашата индустриална система, ни разрешава да реализираме и даже да надхвърлим за втори следващ път задачите си за понижаване на въглеродните излъчвания. Флорънс Угето, специалист стабилно развиване и логистика в отдела за ръководство веригата на доставки на Renault Group

Като главен състезател във веригата на доставки в световен проект, Renault е прецизно и поредно зает с самодейността Fret21. Действията на компанията са съответни и доста оперативни и се построяват взаимно с доставчиците на транспортни услуги, което е гаранция за триумф. Пиер Лупоглазов, началник на плана EVE в АДЕМЕ

3-те съществени лоста за декарбонизация:

Развитие на потреблението на мултимодален превоз:
Отделът за ръководство веригата на доставки работи взаимно с превозвачите за увеличение на каузи на потоците с железопътен превоз спрямо превоза с камион. Например потреблението на влакове от Източна Европа до Франция икономисва 2600 тона CO2 излъчвания.

Намаляване на изминатите километри на пространствен метър:
- Чрез усъвършенстване на скоростта на товарене на камиони и опаковките: отделът за ръководство веригата на доставки създава цифрови принадлежности за 3D визуализация на камиони и увеличение на скоростта на товарене. Това спомага за понижение от 12 200 тона CO2 излъчвания. В допълнение, инженерните екипи работят в посока понижаване на количеството на употребяваните опаковки и увеличение плътността на опаковката, с цел да усъвършенстват броя на частите в нея. Резултатът: понижение от 8 800 тона CO2 излъчвания.

- Чрез понижаване на изминатите дистанции: задачата е приближаване на мрежата от снабдители до индустриалните обекти, с цел да се понижи броят на изминатите километри на пространствен метър. Такъв е казусът във Франция, където развиването на ElectriCity сплотява екосистема от снабдители наоколо до трите индустриални обекта на този промишлен хъб, отдаден на електрическа подвижност. Този метод икономисва 6120 тона CO2 излъчвания.

Подобряване на енергийния микс и енергийното показване на превозвачите:
Отделът за ръководство веригата на доставки стимулира мрежата от превозвачи с въпросника ECO2, който им разрешава да прегледат информация за тяхното екологично показване като междинен разход на гориво и да възнамеряват своите задължения за оптимизация през идващите години. Резултатът: понижение на CO2 излъчванията от 5700 тона.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР