Renault и китайската автомобилна компания Geely обявиха, че са се договорили

...
Renault и китайската автомобилна компания Geely обявиха, че са се договорили
Коментари Харесай

Renault и Geely ще правят съвместно предприятие за двигатели с вътрешно горене

Renault и китайската автомобилна компания Geely оповестиха, че са се договорили да започват ново взаимно дружество, което ще доставя бензинови мотори и хибридна технология за марките, които имат, както и за други автомобилни производители, предава. 

Въпреки че не е ясно дали начинанието съставлява стъпка към още по-тясно съдействие в региона на бензиновите коли сред двете компании, то бележи значим миг в комплицираното преструктуриране на френския авто производител, отбелязва организацията.

Освен че се стреми да отдели своя бизнес с вътрешно горене, Renault води договаряния за възобновяване на съюза си с Nissan Motor Co и да убеди японския си сътрудник да влага в новия електрически елемент.

Мащабът на преструктурирането, обхващащ бизнеса с бензинови мотори, който е с кодово име " Horse "  и електрическия с кодово име " Ampere ", говори за натиска, който автомобилните производители в този момент изпитват от вложители и регулатори да ускорят въвеждането на електрическите транспортни средства, като Европа на процедура забрани моторите с вътрешно горене от 2035 г. 

Съвместното дружество на Renault с Geely ще наеме 19 000 души в 17 заводи и три центъра за проучване и развитие казаха фирмите, добавяйки че чакат да реализират дефинитивно съглашение и да започват новата компания през 2023 година

Предварителното съглашение с Geely, за което Renault договаря съществено от най-малко три месеца, е необвързващо, сподели пред Ройтерс човек, осведомен с изискванията по договорката. Новата компания ще бъде основана в Лондон, сподели лицето, което не е упълномощено да приказва с медиите и отхвърли анонимност.

Renault и Geely ще държат по 50%, се споделя в изказване на фирмите, което не прецизира други финансови условия.

За Geely договорката уголемява модела на създаване на партньорства за разгръщане отвън Китай. Geely също има Volvo Cars и има 9,7% дял в Daimler AG.

Renault и Geely обявиха, че чакат новото им взаимно дружество да доставя мотори с вътрешно горене и хибридни задвижвания на Nissan и младшия сътрудник в съществуващия алианс на Renault, Mitsubishi Motors. Те споделиха, че ще има потенциал да доставя към 5 милиона мотора и хибридни системи годишно, откакто компанията стартира да действа. Nissan към този момент не е коментирала тематиката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР