Рена Стефанова, депутат от политическа партия „Продължаваме промяната“ се призна

...
Рена Стефанова, депутат от политическа партия „Продължаваме промяната“ се призна
Коментари Харесай

Депутатката от ПП Рена Стефанова, блъснала жена на зебра, се призна за виновна

Рена Стефанова, народен представител от политическа партия „ Продължаваме промяната “ се призна за отговорна в това, че на 13.12.2021 година, в гр. София, на кръстовището на ул. „ Одрин “ и бул. „ Тодор Александров “ при осъществяване на маневра ляв завой е блъснала пресичаща на пешеходна пътека жена, в резултат на което й е предизвикала междинна телесна щета, оповестяват от Прокуратурата.

От държавното обвиняване изясняват, че лидерът на пътно транспортно средство е задължен да бъде деликатен и внимателен към пешеходците…. и към престарелите хора “ и член 119, алинея 4 от ЗДвП: „ Водачите на завиващите нерелсови пътни транспортни средства са длъжни да пропуснат пешеходците “, като не била задоволително деликатна и внимателна и не пропуснала пресичащата от ляво на дясно по отношение на посоката й на придвижване по прилежащата пешеходна пътека (сигнализирана с пътна маркировка М8.2 от ЗДвП) пешеходка Д. Д., като осъществила пътно-транспортно произшествие с нея и по несъобразителност ѝ предизвикала междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на 12-и гръден прешлен, довело до трайно усложнение на придвижването на снагата за период по-дълъг от 30 дни, като действието е осъществено на пешеходна пътека – закононарушение по член 343, алинея 3, прочие последно, б. „ а ”, прочие 2 вр. алинея 1, б. „ б”, прочие 2 вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Обвинението по отношение на Рена Стефанова е повдигнато, откакто от страна на основния прокурор бе отправено искане до 47-ото Народно заседание, а националният представител самичък даде единодушието си за продължение на наказателното произвеждане по отношение на него.

Пред съда обвинената съобщи, че се признава за отговорна в осъществяване на закононарушението. С определение от 22.06.2022 година Софийски градски съд (СГС) утвърди съглашение сред Софийска градска прокуратура и отбраната на обвинената Р. С.

Съдът счете, че избраното на обвинената наказване „ отнемане от независимост “ за период от три месеца, осъществяването на което на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс се отсрочва за период от три години, и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство” за период от три месеца, е надлежно на публичната заплаха на действието и дееца и е в сходство със закона и морала.

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР