Рен Джънфей прогнозира влошаване на макроикономическата ситуация през следващите години(снимка:

...
Коментари Харесай

За да оцелее, Huawei ще пожертва нещо


Рен Джънфей предвижда утежняване на макроикономическата обстановка през идващите години
(снимка: CC0 Public Domain)

Рен Джънфей, създател на китайската Huawei Technologies, която понася тежки последици от глобите на Съединени американски щати, счита, че компанията ще би трябвало да пожертва нещо от бизнеса си, с цел да оцелее.

През последните месеци динамичността на облагите и приходите на Huawei не е обнадеждаваща, защото общият макроикономически спад и въздействието на пандемията се наслагват към санкционния напън върху компанията, упражняван от американските управляващи. В послание към чиновниците Рен Джънфей даде да се разбере, че в такива условия, с цел да избави бизнеса си, Huawei ще би трябвало да пожертва нещо.

Развитието на бизнеса отпада от краткосрочния дневен ред, излиза наяве от текста на писмото на създателя на Huawei, станало притежание на Ротейрс. Фрагменти от обръщението на Джънфей към чиновниците бяха оповестени в началото от китайското издание Yicai.
още по темата
Компанията би трябвало да остане печеливша и да генерира паричните потоци, нужни за нейното оцеляване. За задачата Huawei има намерение да понижи размера на финансирането за тези действия, които не смята за задоволително печеливши и ефикасни. Джънфей счита също, че броят на чиновниците при актуалните условия е прекалено огромен.

Може да се чака закриване на обособени подразделения на компанията, само че техният лист не е конкретизиран. Очевидно е единствено, че Huawei ще резервира обичайния си фокус върху осведомителните и телекомуникационни технологии. Вероятно компанията ще бъде принудена да напусне пазарите в обособени страни, а проектите за идната година ще се концентрират върху рационалното систематизиране на вложенията. 

Рен Джънфей предвижда утежняване на макроикономическата обстановка през идващите 10 години. Съществуващите неподходящи фактори под формата на наказания, военни дейности и пандемия през идващите три до пет години по някакъв метод ще обиден съвсем всички браншове на международната стопанска система, уверен е създателят на Huawei.

Перспективните области на активност на компанията включват облачни калкулации, цифровизация на енергетиката и основаване на “умни ” коли. Рен Джънфей счита за безсмислено да се вършат дълготрайни стопански прогнози с небосвод над две години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР