Ремонтите по основните пътища в Югозападна България продължават. Изцяло обновен

...
Ремонтите по основните пътища в Югозападна България продължават. Изцяло обновен
Коментари Харесай

Продължават ремонтите на пътища в Югозападна България

Ремонтите по главните пътища в Югозападна България не престават. Изцяло освежен ще бъде пътят за Банско. Дейностите стартираха тази седмица и ще продължат до началото на зимния сезон, а дотогава придвижването ще бъде много затруднено.

Продължава укрепването на двете свлачища към тунел " Железница ", поради които се бави стартирането на Автомагистрала " Струма ". Укрепителните действия ще продължат още 3-4 месеца, оповестиха от АПИ. Кога ще пътуваме по новата автомагистрала още не можем да кажем.

Преди месец на ревизия пристигнаха шефът на АПИ, дружно със служебния министър на районното развиване и благоустройството и оповестиха, че редом с укрепването на свлачищата, има опция да пуснат 6 км от новопотроената автомагистрала, с цел да облекчат трафика. Това, обаче, няма да се случи. На междуведомствена комисия преди дни, специалисти са решили, че е доста по-безопасно, първо да се укрепят свлачищата и тогава да се пусне автомагистралата.

И до момента в който укрепителните действия тук не престават, а ремонтите по пътя за Банско занапред стартират, наши фенове питат за какво към този момент месеци на ремонтирания път за Гърция няма пътна маркировка? Разказваме Ви в репортажа.

Международният път за Гърция е най-натовареният сектор в Югозападна България. Ремонтиран е напълно това лято и за първи път от години по трасето дупки и неравности няма. От месеци обаче няма и маркировка. И макар че денем се пътува добре, ето по какъв начин наподобява пътя, когато се стъмни.

С пътния специалист и автоинструктор Георги Бързаков екипът ни ревизира какъв брой безвредно се пътува по въпросния път през нощта.

" Вижте по какъв начин светят фаровете, и като нямаш маркировка? Ние сме като в черна дупка. Ето, тези така наречен котешки очи никаква светлоотразителност нямат нито отдясно, нито отляво. В средата нямаме прекратена линия или непрекъсната. Всъщност тук можем ли да изпреварим, си задаваме въпроса? Ето, против нас имаме към този момент знак, само че преди този момент? И когато нямаме и маркировка на пътя, ето ви незабавно препоставка за ПТП ", изясни Бързаков.

От Благоевград до Кулата са инсталирани близо 4 км нови мантинели и те елементарно се виждат в тъмнината.

" Сега се появяват така наречен " котешки очи ". Досега нямаше на нито едно място, очевидно това е нова мантинела и тука към този момент те се виждат. Отляво са бели, а отдясно - червени. Но, ето, към този момент и те изчезват ", разяснява специалистът.

При понижена видимост, шофирането по другояче добре ремонтирания път, ще бъде тестване даже за опитни водачи, обобщава Бързаков.

От АПИ прецизират, че хоризонтална пътна маркировка ще бъде сложена до началото на зимния сезон. В Кресненското дефиле следва да бъдат инсталирани и няколко камери за следене на скоростта.

Тази седмица стартира повсеместен ремонт на пътя за Банско. Нов асфалт и усъвършенствано отводняване, нови пътни знаци и маркировка ще бъдат сложени по 36-километровия сектор от Симитли до курортния град. Опасните планински скатове ще бъдат обезопасени с нови мрежи.

Репортер: Антония Сукалинска

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР