Ремонтите по АМ "Струма" приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения

...
Ремонтите по АМ "Струма" приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения
Коментари Харесай

Ремонтите по АМ Струма приключват предсрочно

Ремонтите по Автомагистрала "Струма " завършват предварително. Фирмата, която укрепва разваления след пожара през лятото мост край Дупница, дава обещание да завърши с ремонтните действия месец по-рано от плануваното и за 8 декември, придвижването по автомагистралата да бъде възобновено, оповестява Българска национална телевизия.

В неделя, 17 ноември също предварително, завършва и другият ремонт на автомагистралата в региона на 46-и километър край радомирското село Долна Диканя.

Трети месец придвижването по автомагистрала "Струма " край Дупница е затруднено, откакто на 16 август пожар повреди структурата на моста и двете платна в посока Кулата бяха затворени. Ремонтът стартира в края на октомври, а множеството от развалените носещи колони на оборудването към този момент са подготвени.

Зам.-изпълнителният шеф на фирмата-изпълнител Момчил Алексиев изяснява, че всяка колона е повредена в друга степен и надлежно са взети разнообразни ограничения.

Крайният период за привършване на ремонта е 4 януари, само че от фирмата-изпълнител дават обещание да приключат дейностите още при започване на декември.

Прогнозната стойност на плана е един милион и осемстотин хиляди лв.. От Пътната организация ще търсят тези средства от притежателя на депото за вторични първични материали по правосъден път.

Три са отворените ценови предложения за построяването на сектор от Автомагистрала "Струма " през Кресненското дефиле
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР