Ремонтът на зоологическата градина в Стара Загора започна в началото

...
Ремонтът на зоологическата градина в Стара Загора започна в началото
Коментари Харесай

Ремонтът на зоопарка в Стара Загора не притеснява обитателите му

Ремонтът на зоологическата градина в Стара Загора стартира при започване на октомври предходната година , оповестиха от зоопарка. Проектът е на стойност 4,2 милиона лв. и се прави от „ Трейс Груп Холд “.
 Зоопарк-Стара Загора
Той е съгласуван с всички модерни условия, а задачата е животните да бъдат още по-близо до околната среда . „ Към момента стресът за животните е понижен до най-малко. Те са привикнали с хора и няма проблем за тях. Всичко е обикновено.

Засега не се постанова да ги местим доста, което е добре. Имаме аварийни кафези, които използваме ”, разяснява шефът на зоопарка доктор Радослав Михайлов. Според него усложнения ще има с тревопасните животни, тъй като са доста и преместването им няма да бъде елементарно.
 Зоопарк-Стара Загора
Седем са към този момент мечките в старозагорската зоологическа градина. Те ще бъдат преместени чак когато новите им пространства бъдат подготвени. А по време на ремонта гледачите се радват на бебета - сърни и вълци.
 Зоопарк-Стара Загора
Към момента в старозагорския зоопарк живеят четири тигъра, два лъва, един ягуар и два риса. Обогатяването на животинските типове не е на дневен ред, защото това е обвързвано с нови уреди.

Има опция да бъдат набавени единични типове и доктор Михайлов не изключва този вид, защото има няколко зоопарка, които се интересуват от продан на животни „ Зоопаркът стои доста добре на картата на България.
 Зоопарк-Стара Загора
От 2015 година има статут на избавителен център ”, напомни шефът. Той е уверен, че след приключването на ремонта старозагорската зоологическа градина ще се радва на още повече гости.

" А ремонтът би трябвало да завърши до края на годината. Заради изключителното състояние и забавените доставки, срокът от 270 дни най-вероятно ще бъде продължен ", разяснява ръководителят на плана Цанка Ганева. Тя изясни, че от началото на ремонта компанията - реализатор не е серпантина работа.
 Зоопарк-Стара Загора
На територията за Зоопарка към този момент са положени всички кабелни трасета, следва да се инсталират осветителните тела, сподели ръководителят на обекта Павел Видев. „ В момента се работи по ВиК мрежата.

Единият клон е подготвен, прави се и вторият. Подменя се целият тръбопровод. Заедно с това се построяват и седем кафези. Дъждовете обаче пречат на работата ”, безапелационен е Видев.
 Зоопарк-Стара Загора
Според него, в случай че времето разреши ремонтът може да завърши и по-рано. В Старозагорската зоологическа градина на близо 70 декара са настанени към 400 животни и птици от 80 типа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР