Ремонтът на столичния бул. Тодор Каблешков буксува и по обекта

...
Ремонтът на столичния бул. Тодор Каблешков буксува и по обекта
Коментари Харесай

Ремонтът на бул. Тодор Каблешков буксува, алармира Спаси София

Ремонтът на столичния бул. " Тодор Каблешков " буксува и по обекта не се работи, сигнализира в петък във фейсбук общинският консултант Борис Бонев от " Спаси София ". Става въпрос за реконструкцията на сектора от бул. " България " до ул. " Луи Айер ", регион " Триадица ".

За този ремонт Столична община има подписан контракт с " Трейс Груп Холд " за 11 млн. лева с Данък добавена стойност. Независимо че ремонтните действия стартираха на 31 май т.г., в началото оповестените периоди са просрочени двукратно. До 21-ия ден е трябвало да е готово южното платно до Боянски водопад, само че действително на място се виждат единствено сложени плочки и към момента е надалеч моментът за слагането на асфалт.

" Въпреки че има подписан контракт с " Трейс ", явно е, че отвън обедната отмора просто не се работи. На процедура има 10-ина служащи, които седят в сянката и си почиват. Бях тук и в 12 часа и в 14.30 " показва на видеото Борис Бонев. За забавянето на строителството той се обляга на линейния график, който общината е парафирала за осъществяване на ремонта. Общинският консултант добави, че в контракта сред общината и изпълнителя е записан 30-дневен период за привършване на строителството до ул. Костенски водопад. " Вече сме ден 75, а краят не се вижда. Не се вижда и някой от ръководещите София да търси сметка за забавянето, да реализира надзор или въобще да демонстрира какъвто и да било интерес към протичащото се в града ", сподели той.

Посещението на общинския консултант Борис Бонев е по време на най-горещото време, когато температурата на въздуха е над 30 градуса и има условия от Инспекцията по труда за положителни условия на труд, които да не заплашват здравето и живота на хората.

Mediapool потърси Столична община за мнение. Оттам показаха, че " осъществяването на разширението на бул. " Тодор Каблешков " от бул. " България " до ул. " Луи Айер " би трябвало да завърши в период от 5 месеца. Заради строителни действия на топлопровод, който не е бил част от плана, се извършват спомагателни действия, които сега водят до закъснение от 20 дни в линейния график. Изпълнителят има задължението да навакса това закъснение, тъй че да извърши обекта в контрактувания период ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР