Ремонтът на интензивното отделение в специализирана Болница за Активно Лечение

...
Ремонтът на интензивното отделение в специализирана Болница за Активно Лечение
Коментари Харесай

Доброволци ремонтираха интензивното в столичната детска болница

Ремонтът на интензивното поделение в профилирана Болница за Активно Лечение по Детски заболявания - София, осъществен от доброволци, е завършил. Това оповестиха от екипа на " Проект #задоброто ". Ремонтирането на отделението е било осъществено напълно с дарения - на труд, уреди, материали, пари.

Доброволците са боядисвали, поправили са електрическата мрежа, сглобили са защитни кутии, шкафове, мебели. Художници са изрисували болничните стаи и коридора. Дарител е обезпечил и инсталирал нужните 3 нови климатика, а производител е дарил 2 нови хладилника за медицинските препарати.

Други донори са обезпечили нови щори за болничните боксове и за прозорците, инфузомат, 40 комплекта детско спално долни дрехи. Почистването след ремонта също е било осъществено безплатно.

В дарителска сметка - в Платформата.бг, са били събрани 22 000 лева, с които е било платено на компании за професионална шпакловка, замазка и боядисване, за замяна на лайстни и плочки, за мебели и обзавеждане, за кутии за радиатори. С част от дарените средства са били купени 4 педиатрични кревати, 4 антидекубитални матрака. Очаква се доставка на стол за взимане на кръв, стойки за системи, долап за медикаменти и препарати, екран за обзор на рентгенови фотоси, уред за кръвно налягане и пулсов оксиметър, подобаващ и за бебета. В дарителската сметка ще останат пари и те ще бъдат употребявани за идващите поправки в детски лечебни заведения, които " Проект #за положителното " замисля, допълниха от екипа.

За пръв път детското интензивно поделение ще има интраосална машина за слагане на венозен източник, който той служи за бързо вливане на медикаменти непосредствено в костта, в случай че медикът не може да сложи интравенозна система на детето. Много от донорите на средства, материали и уреди са поискали да останат анонимни.

Екипът доброволци провежда иден ремонт и на отделението по чревни паразити към Инфекциозната клиника в болница " Св. Георги " в Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР