Ремонтът на Аспаруховия мост ще започне към средата на април,

...
Ремонтът на Аспаруховия мост ще започне към средата на април,
Коментари Харесай

Министър Нанков: Ремонтът на Аспарухов започва през април 


Ремонтът на Аспаруховия мост ще стартира към средата на април, незабавно след привършване на работата по бул. ”Приморски ” и отварянето му. Това разгласи във Варна министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Ще се ремонтира оборудване 6 на моста и ще се оправят фугите по останалите детайли. Затварянето на избрани сектори ще става поетапно, изясни министърът. Следващата седмица стартира кърпене на дупките по моста. По време на кърпежа, който ще продължи десетина дни, няма да се стопира придвижването, а дейностите ще се правят вечер, с цел да няма предпоставки за тапи, осведоми dariknews.bg

Ремонтните действия във Варна сега са прекомерно доста. По пътищата в града се извършват поправки за над 150 милиона лв.. Въпреки че в строителните действия са заети няколко хиляди души, има сериозна липса на работна ръка. Налага се ангажиране на служащи от прилежащи области. Ако би трябвало ще се активизират повече хора, безапелационен бе Нанков.

Машините, които поставят водачите по трасето на новия бул. ”Левски ”, пък са обезпечени от чужбина, разкри министърът. „ Свършената работа по бул. ”Левски ” все още е извънредно обнадеждаваща да осъществим и задачата, която министър председателят сложи – до 15 август да сме подготвени с пробива и варненското „ Цариградско шосе ”, уточни той.

Министър Нанков направи ревизия на ремонта на бул. „ Приморски “ в региона на Летния спектакъл, след което пое към кв. ”Аспарухово ”. Там той ще ревизира напредъка на финансираните по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ поправки на ул. „ Мара Тасева “ и бул. „ Първи май “.

Нанков ще направи оглед на построяването на втория стадий от водопровода за кв. „ Аспарухово “. В края на обиколката във Варна министърът ще инспектира и градежа на бул. „ Левски “.

Снимка – dariknews.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР