Ремонтът на 6-километровия участък от Софийския околовръстен път – между

...
Ремонтът на 6-километровия участък от Софийския околовръстен път – между
Коментари Харесай

Южната дъга на столичното околовръстно е готова

Ремонтът на 6-километровия сектор от Софийския околовръстен път – сред жк  " Младост "  и автомагистрала " Тракия ", е подготвен предварително. Единствено остава да бъде пуснато осветлението, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

С приключването на правата се приключва и целият ремонт на Южната дъга. Инвестицията е за 142.7 млн. лева с Данък добавена стойност, а средствата са от републиканския бюджет.

По график пътят трябваше да бъде приключен до края на годината. За обекта е публикуван акт 15, като се изключи част от довеждащото ел. зареждане на уличното осветяване и на пешеходните пасарелки в правата, което ще приключи до края на октомври, твърдят от пътната организация. Следващата стъпка е издаването на акт 16 и разрешението за прилагане на обекта.

Благодарение на плана съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов. По трасето са построени 4 пътни възела с прекосяване на две равнища, с които се реализира връзката с жк  " Младост ", кв. " Горубляне ", с. Герман и с. Лозен. Изградени са две мостови уреди над р. Искър и р. Кална.

В правата сред пътните възли " Стар лозенски път " и " Патриарх Герман " са инсталирани три пешеходни пасарелки, които ще обслужват бъдещите спирки на градския превоз, според утвърждения абстрактен план на Столична община. Пешеходните надлези са с нощно осветяване, настилка от първокачествен декинг и парапети. Те са покрити и хидроизолирани. С асансьори е обезпечен достъпът на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

От АПИ оповестяват, че на обекта са положени 133 000 тона асфалт, инсталирани са 22.3 км парапети и еластични огради, 55.6 км бордюри, 2480 кв. м шумозащитни стени. От оборудванията от инженерната инфраструктура построената канализационна мрежа е 21.5 км, тръбопровод – 12.8 км, газопреносна мрежа – 5.1 км, инсталирани са 645 стълба за улично осветяване и други

Новото трасе обезпечава бърза и сигурна връзка сред автомагистралите „ Струма " и „ Тракия ", като улеснява директния трафик от Автомагистрала „ Европа " и пътната връзка с граничните пунктове с Турция и Гърция. Изпълнител на плана е „ ГБС-Инфраструктурно Строителство " АД. Строителният контрол е на Обединение „ СОП –ЮГ 2018 ", с участници: „ Консултантска Инженерна Група " ООД, „ АЙСИ Консулентен Цивилтехникер " ООД, „ Ипсилон Консулт " ЕООД, „ Пи Ес Консулт " ЕООД и „ Тренкадис " ЕООД. Изградената канализационна мрежа е 21,5 км, тръбопровод - 12,8 км, газопреносна мрежа - 5,1 км, инсталирани са 645 стълба за улично осветяване и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР