Remix Global EAD (Remix), високотехнологичната и иновативна компания за кръгова

...
Remix Global EAD (Remix), високотехнологичната и иновативна компания за кръгова
Коментари Харесай

България става център на кръговата мода в Европа 


Remix Global EAD (Remix), високотехнологичната и новаторска компания за кръгова мода, открива един от най-големите центрове за обработка и дистрибуция на самостоятелни продукти освен у нас, само че и в Европа. С новата си огромна инвестиция от 20 милиона лв. компанията понижава отрицателните последствия от свръхпроизводството на облекла и аксесоари, и неведнъж усилва позитивното си въздействие върху околната среда. По този метод се подрежда измежду водачите в бранша, ангажирани с устойчивото бъдеще на модата.

Източник: Remix


Новата база в с. Равно поле, основана със лична новаторска технология, основана на над 10 години интернационален опит, отваря порти една година откакто българската компания Remix стана част от американския колос thredUP - една от най-големите онлайн платформи за препродажба на облекла, обувки и аксесоари в света. Придобиването утвърждава бизнес модела с идея и води до съществено увеличение на приноса на Remix в кръговата мода в Европа, а също и до разрастването на световното въздействие на двете компании.

Източник: Remix


Центърът, ситуиран върху близо 30 000 кв. м., в цялостния си потенциал ще утрои досегашния и ще разреши обработката на 60 000 неповторими продукта на ден, с помощта на актуалните технологии, обслужване и автоматизация. Процесите са съпроводени с експертен надзор и няколко равнища на инспекция, което подсигурява безкомпромисно качество.

Източник: Remix


Като развива и новаторската си услуга „ Продайте на Remix “, компанията дава опция на потребителите да основат кръгообразен дрешник по най-лесния метод. Услугата разрешава на всеки да продаде непокътнатите си облекла, обувки и аксесоари елементарно и комфортно. Заедно с това им обезпечава опцията да пазарят без компромис, с грижа за бюджета си и природата.

Източник: Remix


„ Успешен бизнес модел се основава само с мисъл за бъдещето и хората. Remix е основана в отговор на нездравословното влияние, което стилната промишленост оказва върху природата. Затова непрекъснато подтикваме препродажбите, като влагаме в нови технологии, ускоряваме оперативните процеси, разширяваме опциите за автоматизация и размера от доставки. За нас е значимо да предлагаме на потребителите безупречно качество и опция да създадат най-хубавия избор за себе си и за планетата. Развиваме и предоставяме огромни софтуерни решения, които обезпечават на хората актуален, образован и елементарен метод да пазарят и да удължават живота на облеклата си, а в следствие от тези непрекъснати, целенасочени старания в Remix и thredUP сътворяваме стабилно бъдеще за бранша ", споделя Любомир Кленов, съосновател и изпълнителен шеф на Remix.

Източник: Remix


Компанията оперира в България и 8 други пазара в Централна и Източна Европа. От основаването си преди 10 години до през днешния ден тя е обработила над 23 милиона продукта или 7 400 тона, като по този начин е съдействала за спестяването на над 168 млн. кг CO2 излъчвания, 2.5 милиарда MJ електричество и над 6.2 милиарда литра вода*. С откриването на новия център за обработка и дистрибуция в с. Равно поле тези цифри ще продължат да порастват, с помощта на което България ще заеме водещо място в кръговата мода, която е сериозен приоритет за Европейския съюз и ще отговори на условията на новата Стратегия за устойчивите текстилни произведения на Европейски Съюз, фокусирана върху удължаването на живота на облеклата.

Източник: Remix


Remix въодушевява новото потомство консуматори да обновяват дрешника си с грижа за природата и бюджета, като им дава съвременен и комфортен метод да пазарят и да продават облеклата, които към този момент не носят, и основава положително отношение към повторната приложимост. Благодарение на новаторския си бизнес модел, големия избор на топ марки, пониженията, които стигат до -90% и услугата „ Продайте на Remix “, компанията дава опция за основаването на кръгообразен дрешник, удължава виталния цикъл на облеклата и аксесоарите, понижава въглеродния отпечатък и слага основите за по-устойчиво бъдеще на стилната промишленост. Remix е част от новаторската американска компания thredUP Inc., международен водач в препродажбата на облекла, обувки и аксесоари. Благодарение на нейните огромни софтуерни решения, потребителите интуитивно избират повторната приложимост и дават опция на компанията непрекъснато да усилва позитивното си влияние върху околната среда. С платформата си Resale as a ServiceⓇ, thredUP дава опция на световните марки да употребяват основаните от нея решения, с цел да предотвратят преждевременното изхвърляне на фешън продукти и да пазят природата.

==========

* Според методология основана от Green Story Inc. за thredUP ().
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР