Ректорското ръководство и преподавателите от Университета за национално и световно

...
Ректорското ръководство и преподавателите от Университета за национално и световно
Коментари Харесай

Проф. Димитър Димитров: Искаме УНСС да стане културен център в Студентски град

Ректорското управление и преподавателите от Университета за национално и международно стопанство посрещат през днешния ден възпитаници от няколко столични учебни заведения, които ще имат опция да схванат от първо лице какво предлага най-големият бизнес университет в България, да получат отговори по интересуващите ги въпроси и да прегледат академичната постройка. Учениците ще са част и от откриването в границите на първия ден от университетската седмица на книгата. Те ще могат да посетят щандовете с книги, както и да участват на някои от представянията им. 
Пред БНР ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров уточни, че няколко пъти годишно вършат дни на отворените порти в университета. Миналата година университетът е посетен даже от група второкласници.
" Това е част от възпитанието към една по-различна просвета, която те не постоянно виждат в учебно заведение ", уточни той в предаването " Преди всички ".
" Искаме университетът да демонстрира просвета, да излъчва просвета . Ковид-ът малко ни попречи в тази посока. Имахме театрални постановки, кино постановки. /.../ Идеята ни е университетът да стане културен център в Студентски град . Там липсват сходни неща. /.../ Има поредност от събития в нашия университет. Искаме и целият Студентски град да бъде един подобен културен център , а освен да бъде прочут с нощните заведения ", разяснява ректорът.
Проф. Димитров уточни, че Седмицата на книгата се организира за трети път.  По думите му към събитието има огромен интерес. 
Предоставяме щандовете гратис, сподели той и добави, че са планувани доста представяния на книги. " Ще се показват освен университетски издания, само че и художествена литература ", означи проф. Димитров и добави, че това са нови книги. 
Ректорът посочи също, че кандидат-студентската акция върви обикновено . По думите му имат положително взаимоотношение със междинните учебни заведения:  " Връзката приблизително обучение - университет - довеждане докрай - бизнес мисля, че върви добре ". 
Проф. Димитров разяснява и войната в Украйна. Според него страната ни би трябвало да има внимателна позиция във връзка с даването на оръжие на Украйна и очакванията за превъоръжаване . Освен това би трябвало да има и постоянно държавно управление за тези въпроси, уточни той. 
По думите му опасността с нуклеарно оръжие е " някаква супер алена граница ". По думите му това се трансформира в дългопродължаващ спор. 
" Една от тактиките за неприемането на Украйна в НАТО е да има жив конфлит някъде, което блокира всевъзможни разширения и в Европейски Съюз, и към НАТО. Може би това е сегашната тактика ", разяснява проф. Димитър Димитров.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Анастасия Крушева БНР подкасти: Попкултура
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР