Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер (20) започна

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер (20) започна
Коментари Харесай

Федерер стартира с бърза победа в Мелбълн

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Роджър Федерер (20) стартира присъединяване си на Откритото състезание на Австралия по тенис с чиста победа. Маестрото се наложи с 6:3, 6:2, 6:2 над представителя на Съединени американски щати Стийв Джонсън. За Федерер това беше първи формален дуел от ноември насам.
„ Много съм благополучен “, бяха първите думи на Федерер след последната точка в срещата. „ Тренирах доста крепко по време на паузата, тъкмо както го върша всяка година. Най-добрата вест за мен беше, че нямах никакви пречки по време на подготовката. Тренирах добре, усещах се добре и се веселя, че през днешния ден това се видя и на корта “, добави Маестрото.
Федерер дебютира в съществена скица в шампионата през 2000 година, когато съумя да победи Майкъл Ченг, който беше в ложата на Джонсън през днешния ден.
„ Спомням си, че пристигнах тук още през 1998 година, когато играх при юношите. Тогава доближих до полуфиналите, а на идната година трябваше да играя квалификации. След това през 2000 година победих Майкъл Ченг, който през днешния ден е треньор на противника ми. Беше необикновен опит – да играя на огромен корт против този противник “, напомни си Федерер.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР