Рекордьорът по победи за Купа Дейвис Димитър Кузманов записа успех

...
Рекордьорът по победи за Купа Дейвис Димитър Кузманов записа успех
Коментари Харесай

Мико Кузманов: Още не сме осъзнали какво постигнахме - Тенис

Рекордьорът по победи за Купа " Дейвис " Димитър Кузманов записа триумф номер 25 на сингъл в отборната конкуренция.

Пловдивчанинът оказа помощ с две нови победи на сингъл за историческото класиране на България за Световна група I на шампионата. Отборът се прибира от Нова Зеландия във вторник, а в петък Кузманов пътува за Индия, където има планувани три шампионата.

Националът даде особено изявление за уеб страницата на Българска федерация по тенис.

- Осъзнахте ли към този момент значимостта на този огромен триумф за България?
- Все още не. Мисля, че занапред ще осъзнаем какво постигнахме. След края не успяхме и да спим доста добре. Точно поради това напрежение и страст. Много сме разчувствани и доста щастливи.

- Изигра два тричасови мача. Как откри силата и волята да успееш да стигнеш до триумфа?
- Може би моите мачове за Купа " Дейвис " са предначертани от ориста да са трагични, тежки, дълги и прочувствени. Това се случи е в тези два мача. В тези мачове не надвиват толкоз техническите благоприятни условия и ранглистата. По значими са волята и преследването на успеха. Това споделих и на момчетата преди няколко дни в съблекалнята, че тези мачове се печелят със сърце, душа и извънредно себераздаване до последната точка. Разбира доста ми оказа помощ и поддръжката на моите съотборници от самото начало на тези тежки мачове. Без тях това нямаше да бъде допустимо и несъмнено без страхотната поддръжка на българската поддръжка на българите.

- Имахте страхотна поддръжка от българската общественост в Крайсчърч. Очаквахте ли такова нещо?
- Когато видях жребия, че ще играем в Нова Зеландия не съм и предполагал, че ще има българи и ще бъдат толкоз доста. Мога да кажа, че се чувствахме като вкъщи си. Искам да им благодаря извънредно доста. Знам какъв брой щастливи ги направихме и те го заслужават.

- Доволни ли сте от обезпечените условия от Българска федерация по тенис и от страна на домакините от Нова Зеландия?
- Всичко беше съвършено. Благодаря на нашата федерация и на домакините. Резултатите демонстрират, че всеки един по веригата си е приключил добре работата.

- Мислиш ли към този момент за мачовете през септември?
- Може би още не. Все отново още изживяваме тази страст. Все отново си коментирахме с момчетата като видяхме кои са вероятните ни противници. Лично аз си поисквам да бъдем домакини. Българката аудитория заслужава тази опция да ни гледа онлайн и то в мачове от първа група. Ние също ще изпитаме огромно наслаждение да играем в България.

- Какво са идващите шампионати на които ще участваш?
- В петък отпътувам за Индия за три поредни шампионати от веригата " Чалънджър ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР