Рекордон висока температура е бил измерен в най-северното обитавано място

...
Рекордон висока температура е бил измерен в най-северното обитавано място
Коментари Харесай

Рекордно висока температура е измерена на най-северното обитавано място на Земята

Рекордон висока температура е бил измерен в най-северното населявано място на Земята, Алърт в Канада. Днес от канадската метеорологична работа са отчели плюс 21 градуса, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Алърт се намира на по-малко от 900 километра от Северния полюс. Средната температура там през юли е 3.4 градуса.

" Това е много неизмеримо като статистика, това е един образец измежду стотиците и стотици други върхове, сложени от световното стопляне ", акцентира пред Франс прес Армел Кастелан, метеоролог в канадското министерство на околната среда.

Кастелан заяви, че в неделя в Алърт са били измерени 21 градуса, а през вчерашния ден - 20 градуса. " Това е безспорен връх, в никакъв случай не сме виждали сходно нещо ", сподели той.

Метеорологичната станция в Алърт е основана през 1950 година Досегашният температурен връх в Алърт, 20 градуса, датираше от 8 юли 1956 година От 2012 година в станцията, ситуирана на брега на Северния ледовит океан, на няколко пъти са били измерени сред 19 и 20 градуса.

Кастелан изясни следената тези дни гореща вълна с фронт на високо налягане, който се резервира над Гренландия и способства за идването на ветрове от юг към Северния ледовит океан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР